Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 16:45

Καλαμάτα: Εικόνα σοβαρής ρύπανσης ξανά στον Μουτελάκη

Καλαμάτα: Εικόνα σοβαρής ρύπανσης ξανά στον Μουτελάκη

Φωτογραφία αρχείου

Εικόνα σοβαρής ρύπανσης με ανυπόφορη δυσοσμία έχει εμφανιστεί ξανά στον αποστραγγιστικό χάνδακα Μουτελάκη, στον Μπουρνιά της Καλαμάτας, στο αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, αγροτών κι επιχειρηματιών της περιοχής.

Οπως μας επισημάνθηκε, “η κατάσταση με την μόλυνση του χάνδακα Μουτελάκη έχει φθάσει στα όρια της” και είναι στιγμές που αγρότες, εργαζόμενοι και κάτοικοι δεν μπορούν να σταθούν από τη δυσοσμία, ενώ τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Εξαιτίας των αντιδράσεων αυτών που έφθασαν μέχρι τον αντιπερειφερειάρχη Μεσσηνίας Ανδρέα Τσουκαλά, υπήρξε κινητοποίηση και κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας πραγματοποίησε χθες αυτοψία στην περιοχή του αντλιοστασίου και κατά μήκος του χάνδακα.

Οι διαμαρτυρόμενοι που κάνουν λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα, σημείωσαν στην “Ε” πως “δεν μπορούμε να εργαστούμε, οι εργαζόμενοι παραπονούνται, οι εργάτες στα χωράφια, ακόμα και οι περαστικοί. Εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται καλά και τίθεται πλέον θέμα δημόσιας υγείας. Η περιοχή από ζώνη τουριστικής ανάπτυξης γίνεται χαβούζα και είναι ήδη εγκαταλελειμμένη. Η εικόνα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση της πολιτείας”.

Γ.Σ.