Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 19:45

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του φορολογικού νομοσχεδίου από την ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας

 

 

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του φορολογικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, πραγματοποιεί αύριο Τρίτη η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Μεσσηνίας, στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (πρώην σχολές Παπαφλέσσα).

“Είναι η τελευταία μας διαμαρτυρία για να αποτρέψουμε την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου”, επισημαίνει το Δ.Σ. της ομοσπονδίας και καλεί “όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία όπως ενημερώσουν τα μέλη τους, να είναι όλοι παρόντες”.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε παρόμοια κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις 22 Νοεμβρίου, επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της Μεσσηνίας είχαν ζητήσει την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, γιατί έγινε χωρίς διαβούλευση και οδηγεί στο κλείσιμο μικρούς επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και είχαν τονίσει ότι το υπό προώθηση νομοσχέδιο είναι άδικο και ισοπεδωτικό και δεν θα χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, όπως στοχεύει η κυβέρνηση.

Σε ψήφισμα των Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας και του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας προς τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, σημειωνόταν:

“Ζητάμε την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, γιατί θεωρούμε ότι πρέπει πριν από την κατάθεση οποιουδήποτε φορολογικού νομοσχεδίου, να υπάρξει εξαντλητική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους και τα επιμελητήρια.

Επιθυμούμε τη διεξαγωγή μίας ανοικτής και ειλικρινούς διαδικασίας, όπου θα ληφθούν υπόψη οι πραγματικές συνθήκες και οι ειδικές ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών, των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων.

Ζητούμε ακόμη την εξέταση εναλλακτικών μέτρων που θα μπορούσαν να αποφέρουν τα επιδιωκόμενα δημόσια έσοδα, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση και τη βιωσιμότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων. Προτείνουμε την ενσωμάτωση κινήτρων για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης, αντί της επιλογής επιβαρυντικών μέτρων που ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω στένωση της ήδη πιεσμένης αγοράς.

Σας καλούμε να λάβετε υπόψη τη συγκυρία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, προκειμένου να εφαρμόσετε μία πολιτική που θα ενισχύει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή”.