Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 16:20

ΟΕΒΕΣ: Συγκέντρωση στην Καλαμάτα (βίντεο)

Να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ζήτησαν και πάλι η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Μεσσηνίας κι εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων του νομού, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χθες στις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (πρώην σχολές Παπαφλέσσα).

Απαίτησαν να γίνει συζήτηση - διαβούλευση, που θα οδηγήσει σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Ειδικότερα, “να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο κ. Χατζηδάκης”, επέμεινε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης κι εξέφρασε την άποψη ότι “περισσότερο θα πλήξει την αγορά, τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες παρά θα ωφελήσει την κυβέρνηση”. Διευκρίνισε πως “ζητάμε να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι, να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, για να βγει ένα νομοσχέδιο που θα είναι δίκαιο και για μας και για την Πολιτεία”

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ) Νίκος Μαλαπέτσας παρατήρησε ότι “για πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπουμε τόσο μεγάλες κινητοποιήσεις” και πρόσθεσε: “Ισως είναι ένα μήνυμα ότι πλέον η κοινωνία έχει αρχίσει να αντιδρά σε μέτρα που είναι άδικα, ιδιαίτερα προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως αρχικά κατατέθηκε, ήταν πολύ σκληρό για τις μικρές επιχειρήσεις. Με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει, έχουν υπάρξει βελτιώσεις, αλλά δυστυχώς δεν έχουν καλυφθεί όλες οι αδικίες που έχει. Θα υπάρξουν μεγάλες ομάδες που θα πληγούν αρκετά, όπως είναι οι ταξιτζήδες, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, όλα αυτά τα επαγγέλματα”.

Καταλήγοντας, δήλωσε πως “ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και να δημιουργηθεί μια βάση συζήτησης με τις κοινωνικές τάξεις, ώστε να υπάρξει ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα”.

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης εκτίμησε ότι “οποιεσδήποτε βελτιώσεις έγιναν, δεν ακουμπούν την πραγματικότητα” και σημείωσε: “Θεωρούμε το βασικό, ότι πρέπει να υπάρξει γεωγραφικός προσδιορισμός. Δεν μπορεί να φορολογείται το ίδιο ένα καφενείο στο Κοπανάκι μ’ ένα καφενείο στο Κολωνάκι. Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει αυτό με τον γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν μας καλύπτει το νομοσχέδιο. Ζητάμε να το πάρουν πίσω και να συζητήσουμε εξαρχής”.

 

Απόψε στην Αριστομένους από ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Αναμμένα κεριά κατά του φορολογικού

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του φορολογικού νομοσχεδίου, με αναμμένα κεριά ως συμβολικό μήνυμα για το υψηλό ενεργειακό κόστος, οργανώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Μεσσηνίας, σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Καλαμάτας.

Αρχικά, στις 7 θα γίνει προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο Αριστομένους και Χρ. Κουμάντου 6, (απέναντι από το Ιστορικό Δημαρχείο) και στη συνέχεια θα μεταβούν στην κεντρική πλατεία, στο ύψος του Πνευματικού Κέντρου, “σε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έρχεται σε ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη και ζητάμε να αποσυρθεί”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Επισημαίνεται ότι “ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη συγκέντρωση θα κρατάμε αναμμένα κεριά που

θα είναι προσφορά ‘μάλλον’ των εταιρειών παροχής ενέργειας”.

Το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ καλεί στην αποψινή κινητοποίηση τα μέλη της, τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς και άλλες κοινωνικές ομάδες της Καλαμάτας και του νομού.

Γ.Σ.