Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 08:10

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα - Στο ΣτΕ οι δικηγόροι για φορολόγηση (βίντεο)

“Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, δεν θα τελειώσει εδώ. Θα προσφύγουμε στο ΣτΕ, αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό από τη Βουλή”, τόνισε χθες σε δήλωσή του για το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο.

“Το γνωστό φορολογικό νομοσχέδιο είναι άδικο, γιατί είναι οριζόντιο”, δήλωσε ο Κ. Μαργέλης και σημείωσε: “Το νομοσχέδιο χθες το βράδυ, δέχθηκε το πρώτο ράπισμα από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλή, η οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικά ασύμβατη η σύνδεση των ελεύθερων επαγγελματιών με τους μισθωτούς. Απόφαση που ήδη έχει πάρει το ΣτΕ., γιατί έτσι έπεσε και ο νόμος Κατρούγκαλου στο ΣτΕ. Δέχθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση ελεύθερων επαγγελματιών με μισθωτούς. Το νομοσχέδιο αυτό, αν συνεχίσει να ψηφιστεί, θίγει αποκλειστικά και μόνο τους οικονομικά ευάλωτους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους οδηγεί σε αφανισμό, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τις εταιρείες, δικηγορικές και οποιεσδήποτε και τον μεγάλο οικονομικό πλούτο”.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ξεκαθάρισε πως “ο αγώνας μας θα συνεχιστεί, δεν θα τελειώσει εδώ. Οι δικηγόροι θα μείνουμε στις επάλξεις. Η κυβέρνηση αυτή αν επιμείνει σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι βέβαιο ότι θα φύγει κάποια στιγμή, όπως έφυγαν και οι προηγούμενοι και είναι αποφασισμένο θα προσφύγουμε στο ΣτΕ, αν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό από τη Βουλή, αύριο Πέμπτη”.

Μεταξύ των συνθημάτων που φώναξαν οι δικηγόροι, ήταν “τα εισοδήματά μας δεν είναι τεκμαρτά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά” και “είσαστε παιδιά κομματικού σωλήνα, ελάτε να σας δείξουμε πώς βγάζουμε τον μήνα”.

Γ.Σ.