Σάββατο, 06 Ιανουαρίου 2024 21:12

Εκοψαν βασιλόπιτα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Την πίτα τους έκοψαν σήμερα το μεσημέρι, μετά τον αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι, το Λιμεναρχείο και το Δημοτικό Λιμενικό Καλαμάτας.

Τις πίτες ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος εξήρε το κοινωνικό κι εθνικό έργο του Λιμενικού Σώματος.

Ο λιμενάρχης Νίκος Κωνσταντέλλης ευχαρίστησε το προσωπικό του Λιμεναρχείου για τις προσπάθειές του και τις τοπικές αρχές για τη βοήθειά τους. Σημείωσε τη δυναμική του λιμανιού της Καλαμάτας με τις 500 θαλαμηγούς που φιλοξένησε μέσα στο 2023 κι ενημέρωσε ότι το Λιμεναρχείο το 2024 θα αποκτήσει καινούργιο σκάφος, με κύριο στόχο την απορρύπανση.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μίλησε για την άψογη συνεργασία του με τον λιμενάρχη, επεσήμανε ότι η παραλία είναι πηγή πλούτου για την πόλη και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν στην παραλιακή ζώνη το 2023 και την προοπτική της περαιτέρω αξιοποίησής της.

Τις ευχές τους έδωσαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Το φλουρί της πίτας του Λιμεναρχείου πέτυχε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και νέος πρόεδρος της “Φάρις” Σωτήρης Κριτσωτάκης.