Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 15:59

Συνάντηση για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείου Γαργαλιάνων

 

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας   Αθανάσιο Πετρόπουλο είχε χθες η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά, με αντικείμενο την ενημέρωση για το μέλλον του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνοι). 

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει και θέμα συζήτησης στο πρώτο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας, ώστε να μην επιτραπεί η κατάργηση και υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, όπως τονίζεται σε σχετική αναφορά της προέδρου.

Χαρακτηριστικά η κ. Καραμπά αναφέρει: «Συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Αθ. Πετρόπουλο και έλαβα εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το μέλλον του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και του Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους (Γαργαλιάνοι). Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας στην πρώτη του τακτική συνεδρίαση θα συζητήσει το θέμα και θα λάβει αποφάσεις για τις ενέργειες και τις δράσεις του, για να μην επιτρέψουμε την κατάργηση και υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Η παραμονή του και η απρόσκοπτη δραστηριότητά του μας αφορά όλους! Όλοι μαζί πρέπει να δράσουμε για αυτό τον στόχο!».

 

Ο Ηλίας Γιαννόπουλος για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας

Σε αντίδραση, αντίσταση και αγώνα για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων καλεί με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Ηλίας Γιαννόπουλος.

Αναλυτικά αναφέρει: «Το Εφετείο Καλαμάτας παραμένει… μας ικανοποιεί. Η Πύλος αναβαθμίζεται… μας ικανοποιεί. Τι θα γίνει με την Κυπαρισσία μας; Τι θα γίνει με τους Γαργαλιάνους μας; Σιγή ιχθύος… Θα μας εξαφανίσουν, 2 εισαγγελείς, 3 πρωτοδίκες, 2 ειρηνοδίκες, 20 δικαστικοί υπάλληλοι, 17 μαχόμενοι δικηγόροι, 3 δικαστικοί επιμελητές.

Ο λαός της Τριφυλίας για να βρει το δίκιο του θα πρέπει να τρέχει στην Καλαμάτα, με τη σχετική δαπάνη να εκτοξεύεται. Η τοπική οικονομία και αγορά θα υποστούν ανεπανόρθωτο πλήγμα μιας και όλος αυτός ο κόσμος καταναλώνει στην περιοχή. Θα αντιδράσει κανείς; Θα το ανεχτούμε και αυτό;

Μας αφορά όλους μας. Το μέλλον μας. Τα παιδιά μας. Μας ερημώνουν.

Αντίδραση, αντίσταση, αγώνας τώρα, σύσσωμη η Τριφυλία μαζί».

 

Κ.Μπ.