Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2024 14:40

Η πίτα του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

 

 

Με αναφορές για ενότητα και μονιασμένους εργαζόμενους, για πρωτόγνωρο τεχνικό πρόγραμμα και για αναβαθμισμένες αρμοδιότητες του έμμισθου (με ισόποσο μισθό με τον πρόεδρο) αντιπροέδρου της επιχείρησης, έκοψε χθες την πίτα του το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Αρχικά, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συνεχάρη το σωματείο, γιατί είχε χρόνια να δει τόσο κόσμο και να είναι μονιασμένοι σε κοπή πίτας της ΔΕΥΑΚ και αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο της επιχείρησης στην καθημερινότητα και στα αναπτυξιακά ζητήματα, στη διεκδίκηση και στην επιτυχία της δημοτικής αρχής “για ένα τεχνικό πρόγραμμα που δεν είχε ποτέ”. Καταγράφοντας τα μεγάλα έργα για τα οποία υπογράφηκαν συμβάσεις, ανέφερε τα ψηφιακά υδρόμετρα, τη διαχείριση της λυματολάσπης, τη δεξαμενή στον Αγιάννη Καρβούνη, την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων. Δήλωσε ότι περιμένει πάρα πολλά από το νέο Δ.Σ., τον πρόεδρο που θα δουλεύει 24 ώρες και τον αντιπρόεδρο που θα είναι και αυτός 24 ώρες και θα συνεπικουρεί την Τεχνική Υπηρεσία και θα συνδέει τα πολλά έργα δήμου και ΔΕΥΑΚ, καθώς ο δήμος είναι ένας και δεν διαχωρίζεται.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος προέτρεψε τους εργαζόμενους να έχουν καλή συνεργασία μεταξύ τους και διαβεβαίωσε πως θα είναι δίπλα τους και θα δίνει το παρών μέχρι το βράδυ.

Ο πρόεδρος του σωματείου Κοσμάς Κορκόκιος προέτρεψε σε συμπόρευση, δήλωσε περήφανος που το σωματείο θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Δ.Σ. της επιχείρησης και δεσμεύτηκε ότι θα αγωνιστεί (το σωματείο) για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, με ενότητα και αποφασιστικότητα. Ζήτησε τη συμμετοχή των συναδέλφων κι εποικοδομητικό διάλογο στο σωματείο, αλλά και να ενώσουν δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Τέλος, ευχήθηκε σε συμβασιούχους εργαζόμενους “στην επόμενη πίτα να είστε μόνιμοι”.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης είπε ότι “οι προκλήσεις είναι πολλές με όλα αυτά που ακούγονται και φημολογούνται” και ευχήθηκε η επιχείρηση να είναι σωστά οργανωμένη, δημιουργική και μάχιμη.

Τυχεροί της πίτας, της κλήρωσης που έγινε, ήταν ο Μανώλης Σαρηγιάννης που κέρδισε 5 μέρες άδεια και ο Απόστολος Νταουσάνης που κέρδισε 2 μέρες άδεια.

Γ.Σ.