Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 12:40

Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: Πυρά κατά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας

 

“Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι πολλά κι αυτοί ασχολούνται μόνο με δραστηριότητες επικοινωνιακού τύπου”, παρατηρεί το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, επικρίνοντας δριμύτατα τη δημοτική αρχή Καλαμάτας για τα ζητήματα της ΔΕΥΑΚ.

Και στρέφοντας τα βέλη του στο άλλο σωματείο, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας το καλεί να πάρει θέση για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αναφέρει:

“Ο δήμαρχος Καλαμάτας κι ο αμειβόμενος δημότης (αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ) ανέλαβαν τη διαφήμιση και κατοχύρωση στην κοινωνία της Καλαμάτας του εργοδοτικού σωματείου φάντασμα για τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Κατανοητό πλέον  από όλους τους δημότες της Καλαμάτας.

Σύσσωμη ήταν η δημοτική αρχή στην προχθεσινή κοπή πίτας των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, σύσσωμη ήταν και στην άρνησή της να συνομολογήσουν στο αίτημα των συμβασιούχων να παραμείνουν εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ.

Θυμίζουμε  ότι ο σημερινός αντιπρόεδρος Μπασακίδης δεν τίμησε την υπόσχεση που ο ίδιος έδωσε στους εργαζόμενους το 2019, για να σταματήσουν την κατάληψη της ΔΕΥΑΚ με αίτημα την μονιμοποίηση των 26 συμβασιούχων.

Όσο για τη χαρά του δημάρχου για τη δήθεν μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην κοπή της πίτας, η πραγματικότητα τον διαψεύδει καθημερινά, όσο κι αν η δημοτική αρχή κλείνει τα μάτια και τα αυτιά της σε όσα συμβαίνουν.

Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι πολλά κι αυτοί ασχολούνται μόνο με δραστηριότητες επικοινωνιακού τύπου. Ας τοποθετηθούν επί της ουσίας στα προβλήματα που ενδιαφέρουν τους εργαζόμενους κι ας μην καταναλώνονται μόνο σε ανακοινώσεις κατά του σωματείου μας.

Μέχρι το τέλος Φλεβάρη 2024 έρχεται πανελλαδική κινητοποίηση σωματείων και ομοσπονδιών, στην οποία εμείς θα συμμετέχουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας σε μια αξιοπρεπή διαβίωση, μέσα από δωρεάν δημόσια υγεία, δωρεάν δημόσια παιδεία, δημόσιο φθηνό και καθαρό νερό, φθηνή ενέργεια, φθηνά καύσιμα και απαλλαγή έμμεσων φόρων στα ήδη πρώτης ανάγκης.

Αναμένουμε και καμία ανακοίνωση από το εργοδοτικό σωματείο, για τα ζητήματα που μας απασχολούν. Τι λένε για την απεργία; Τι λένε για τα τροφεία των χαμηλόμισθων, που αρνούνται να παραχωρήσουν οι διευθυντές της ΔΕΥΑΚ που είναι ιδρυτικά μέλη του σωματείου τους; Να θυμίσουμε στον πρόεδρο του άλλου σωματείου ότι στην άλλη ΔΕΥΑ που εργαζόταν έπαιρνε το τροφείο και τώρα σφυρίζει αδιάφορα; Τι λένε για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας;

Αν νομίζουν δημοτική αρχή, διευθυντές και οι παρατρεχάμενοί τους ότι το σωματείο μας θα σταματήσει την δράση του, επειδή δεν το αναγνωρίζει η δημοτική αρχή Καλαμάτας, είναι το λιγότερο γελασμένοι. Οψόμεθα…”.