Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 16:28

Αντιδρά το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τον αποκλεισμό του από ΔΕΥΑΚ

Την αντίδρασή της για τον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, μετά από απόφαση του δημάρχου, εκφράζει με νέα ανακοίνωσή της η διοίκηση του συνδικαλιστικού φορέα. Και σημειώνει την ενόχλησή της στο γεγονός ότι δεν έλαβε καν απάντηση από τον δήμαρχο, σε σχετική επιστολή που του έστειλε και στην οποία σημείωνε ότι “ηθικά και πολιτικά σωστό θα είναι το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας να συνεχίσει να συμμετέχει κανονικά στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με τον εκπρόσωπό του”.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας αναφέρει:

“Ύστερα από την τοποθέτηση, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του δημάρχου Καλαμάτας, κ. Αθανάσιου Βασιλόπουλου, σχετικά με τον αποκλεισμό του φορέα μας από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και συγκεκριμένα όπως ο ίδιος ανέφερε, «Αυτό είναι απολύτως νόμιμο. Δηλαδή, το Εργατικό Κέντρο τι θα πάθει αν δε εκπροσωπηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ; Τίποτα απολύτως», δίνουμε στη δημοσιότητα τη δική μας επιστολή την οποία αποστείλαμε στον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο, στις 16/1/2024 και για την οποία δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Ακολουθεί η επιστολή
Προς
Δήμαρχο Καλαμάτας, κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο
Κύριε Δήμαρχε,
Σχετικά με την απόφαση περί αντικατάστασης του εκπροσώπου μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ η οποία μας έγινε γνωστή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και χωρίς να έχουμε καμία προηγούμενη ενημέρωση μας εκπλήσσει μας λυπεί και εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, δεδομένου ότι από συστάσεως της ΔΕΥΑΚ συμμετέχουμε στο ΔΣ αυτής.
Η ύδρευση αποτελεί κοινωνικό αγαθό και είναι ζωτικής σημασίας για το κοινωνικό σύνολο και ως εκ τούτου το Ε.Κ.Κ. θα πρέπει να συμμετέχει με εκπρόσωπό του, δεδομένου ότι είναι ο μεγαλύτερος κοινωνικός φορέας της πόλης μας εκπροσωπώντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων.
Η συμμετοχή του Ε.Κ.Κ. σε τέτοιου είδους συμβούλια έχει την έννοια της άσκησης κοινωνικού ελέγχου, ο αποκλεισμός του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ και η επιλογή εκπροσώπου από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενδεχομένως να δημιουργήσει σκιές στην μέχρι τώρα αρμονική συνεργασία μας με τον φορέα αυτό…
Πάγια και σταθερή μας θέση είναι ότι στα μεγάλα ζητήματα τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νομού, οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικού και όχι ελλειμματικού διαλόγου των φορέων, πόσο μάλλον όταν δημιουργούνται τέτοιου είδους ζητήματα όπως τα ανωτέρω.
Θεωρούμε λοιπόν ότι ηθικά και πολιτικά σωστό θα είναι το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας να συνεχίσει να συμμετέχει κανονικά στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ με τον εκπρόσωπό του”.