Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 07:50

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”: Κινητό εργαστήριο ενημέρωσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Από χθες Δευτέρα έως και την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, το κινητό εργαστήριο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας “Οδυσσέας” και το κινητό πολυϊατρείο “Ιπποκράτης” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” θα βρίσκονται στην Καλαμάτα, στο πάρκινγκ πίσω από το Μέγαρο Χορού.

Υλοποιούν σε συνεργασία με τον δήμο, δωρεάν δράσεις ολιστικής πρόληψης για μικρούς και μεγάλους, σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς και δράσεις προληπτικής ιατρικής - οδοντιατρικής.

Εκτιμάται ότι 150 παιδιά - μαθητές σχολείων της Καλαμάτας πρόκειται να εξεταστούν σε αυτές τις δράσεις.

Οι δράσεις στην Καλαμάτα υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικότερα το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α), την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου - Ιόνιων νησιών - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τον Οδοντιατρικό και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

 

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας:

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας ανέφερε ότι “στόχος είναι να μπορέσουν να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Γι’ αυτό ως δήμος βοηθήσαμε σε ό,τι μας ζητήθηκε”.

Η Δώρα Θανοπούλου, συντονίστρια δράσεων του “Χαμόγελου του Παιδιού”, επεσήμανε ότι “είμαστε εδώ για όλη τη σχολική κοινότητα, για τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς”. Αναφέρθηκε στις προληπτικές οδοντιατριακές και ιατρικές εξετάσεις των παιδιών και τη δημιουργική και ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, ώστε να βρίσκονται στο ίδιο μήκος ενημέρωσης παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης παρατήρησε ότι “οι προληπτικές δράσεις που θα γίνουν, προωθούν τη δημόσια υγεία στα παιδιά” και ευχαρίστησε τους συναδέλφους γιατρούς που συμμετέχουν στις δράσεις.

Ο ταμίας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Αγγελος Τσορφώλιας μίλησε για δράση που προσφέρει στη στοματική υγεία και προέτρεψε τους γονείς να την εκμεταλλευτούν και ευχαρίστησε τους οδοντιάτρους που μετέχουν αφιλοκερδώς στο πρόγραμμα.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας - γιατρός Γιώργος Λαφαζάνος δήλωσε ότι “το Κέντρο Υγείας είναι πάντα παρόν σε τέτοιες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης”.

Γ.Σ.