Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 08:50

“Να σταματήσει η υποβάθμιση του Δήμου Τριφυλίας” το μήνυμα στο συλλαλητήριο της Κυπαρισσίας

 

Συλλαλητήριο κατά της υποβάθμισης των δομών στο Δήμο Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας με πρωτοβουλία του Δήμου Τριφυλίας. "Πρέπει να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής και σε αυτό πρέπει να αγωνιστούν όλοι ενωμένοι" ήταν ένα από τα κεντρικά μηνύματα, ενώ ζητήθηκε ενίσχυση και στελέχωση των δομών υγείας και κυρίως του νοσοκομείου όπως και των αστυνομικών τμημάτων για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Παράλληλα εκφράστηκε η ικανοποίηση για τη θετική εξέλιξη που αφορά το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας που παραμένει ενεργό, αν και με κουτσουρεμένη χωρική αρμοδιότητα (χάνεται η περιοχή της νότιας Ηλείας), όπως κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για το νέο δικαστικό χάρτη.

Στις ομιλίες που έγιναν ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μεταξύ άλλων επισήμανε. “Για να ζήσει και να ακμάσει η Ελλάδα πρέπει η επαρχία να είναι ακμαία, ο πολίτης που ζει στην επαρχία επιβάλετε να έχει κοντά του ότι του χρειάζεται. Είμεθα  αντίθετοι προς όλα τα μέτρα που υποβαθμίζουν τη πατρίδα μας”.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης αρχικά αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη για το Πρωτοδικείο ευχαριστώντας ειδικά τον παρόντα βουλευτή Περικλή Μαντά, υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν επαναπαυόμαστε. "Τους ευχαριστούμε όλους", είπε στη συνέχεια, "και την κυβέρνηση αρκεί να ανταποκρίνονται στα αιτήματα που ζητάμε". Από εκεί και πέρα για τα θέματα υγείας  σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει να πηγαίνει το ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με απόφαση της προέδρου. "Τα ασθενοφόρα τα έχουν δώσει για τη Τριφυλία" σημείωσε, συμπληρώνοντας πως θέλουμε άμεσα επάνδρωση του νοσοκομείου¨¨, υποσχόμενος ότι ο ίδιος θα τρέξει "για να έρθει αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο, ζητάμε όμως να μας στείλουν γιατρούς".

Οι υπουργοί, είπε, που νομοθετούν θα πρέπει να τηρούν τους νόμους , δεν μπορεί να έχουμε 58.000 αστυνομικούς και να μην έχει ο κόσμος αστυνομία.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και όλους τους δικηγόρους για τον αγώνα που έδωσαν όλο αυτό το διάστημα.

Η Χάιδω Παναγιωτοπούλου εκ μέρους του ΔΣ του  Δικηγορικού Συλλόγου, επίσης ως Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αρχικά μετέφερε το χαιρετισμό του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιου Πετρόπουλου  και επισήμανε ότι δόθηκε μια πολύμηνη τιτανομαχία για το δικαστικό χάρτη με μπροστάρη το πρόεδρο που έδωσε όλο του το είναι με δεκάδες συναντήσεις. Επισήμανε επίσης ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας από όλους. Διάβασε σχετική ανακοίνωση του προέδρου του ΔΣ και μεταξύ άλλων ευχαρίστησαν τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όπως και τον βουλευτή Περικλή Μαντά.

Για την αστυνόμευση είπε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στη περιοχή τα ΑΤ είναι υποστελεχωμένα και οφείλουμε να αγωνιστούμε  για αυτό. Πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι ενωμένοι και συγχρονισμένοι. Για το νοσοκομείο τόνισε πως δεν έπρεπε να έχει χάσει τη διοικητική του αυτοτέλεια.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Ξένια Στρατικοπούλου σε ότι αφορά το νοσοκομείο ανέφερε πολλά και σημαντικά στοιχεία για το νοσοκομείο, καθώς, είπε, αυτό αφορά όλους. Σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αύξηση των θέσεων των ιατρών ώστε να μπορούν να καλυφθούν όλες οι εφημερίες, υπογραμμίζοντας ότι πέρα από αυτό ζητείτε από ιατρούς του νοσοκομείου να καλύψουν εφημερίες άλλων νοσοκομείων. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το οφθαλμολογικό τμήμα έκλεισε. Τόνισε ακόμη ότι τα πληρώματα του ΕΚΑΒ δεν είναι αρκετά και η Τριφυλία μένει ακάλυπτη λόγω των διακομιδών που κάνουν. Υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει το ένα ασθενοφόρο που πάει καθημερινά στη Καλαμάτα να μείνει στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, να αποκτηθεί αξονικός τομογράφος και να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς επισήμανε πως δεν πάει άλλο πρέπει να σταματήσει αυτός ο κατήφορος για τη περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω, είπε, όλους εσάς που είσαστε εδώ και παίρνετε τα θέματα στα χέρια σας και όχι αυτούς που διοικούν όλα τα τελευταία χρόνια και έχουν φέρει τη περιοχή σε μαρασμό.

Η Κατερίνα Τσιγγάνου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόνισε πως η σημερινή παρουσία όλων δείχνει ότι δεν πάει άλλο και πως οι κυβερνόντες βλέπουν τις ανάγκες μας ως κόστος. Ζητάμε είπε να βγει ένα ψήφισμα από τη συγκέντρωση που να ζητά όλα αυτά που έχει ανάγκη η περιοχή.

Επιστολή υποστήριξης έστειλες και διαβάστηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ενώ μεταξύ άλλων παρών στο συλλαλητήριο ήταν και  ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Κ.Μπ.