Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 08:47

Διακοπές νερού λόγω υπερκατανάλωσης για να καθαριστεί η σκόνη στην Καλαμάτα

 

Διακοπές νερού σημειώθηκαν χθες σε περιοχές κυρίως στα βόρεια της Καλαμάτας, που υδροδοτούνται από τη δεξαμενή στις Τούρλες, λόγω της τεράστιας χρήσης νερού από τον κόσμο που έσπευσε να πλύνει μπαλκόνια, πεζοδρόμια και αυτοκίνητα από την αφρικάνικη σκόνη, η οποία “έπνιξε” την πόλη.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από τη ΔΕΥΑΚ, η κατανάλωση νερού ξεπέρασε ακόμα και αυτήν που καταγράφεται κάθε Αύγουστο, που είναι η μεγαλύτερη της χρονιάς.

“Είμαστε χειρότερα και από τον Αύγουστο. Η κατανάλωση είναι τεράστια”, επεσήμανε στην “Ε” ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΚ Μιχάλης Βασιλειάδης επαναλαμβάνοντας την έκκληση για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης νερού, ώστε να μην συνεχιστούν οι απρόσμενες διακοπές

Με βάση την ίδια ενημέρωση, αρκετά χαμηλά ήταν χθες το πρωί προς το μεσημέρι, η στάθμη της δεξαμενής του Κάστρου.

Σε ανακοίνωσή του, χθες το πρωί, ο Δήμος Καλαμάτας σημείωσε:

“Προσοχή στην αλόγιστη χρήση νερού! Στοιχεία υπερκατανάλωσης παρατηρεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑ Καλαμάτας σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση νερού στην πόλη της Καλαμάτας κατά τις τελευταίες ώρες, που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε τα 1.000 m3/ώρα.

Από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται έκκληση προς τους πολίτες για λελογισμένη χρήση νερού. Εφιστάται προσοχή προς όλους καθώς το νερό είναι πολύτιμο και πρέπει να αποφεύγεται η σπατάλη του”.

Γ.Σ.