Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 08:11

Συναρπαστικές κούρσες στις ιπποδρομίες στο Πλατύ

 

Συναρπαστικές κούρσες έγιναν στις καθιερωμένες ιπποδρομίες στο Πλατύ, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, παρουσία αρκετού κόσμου, ντόπιων κι επισκεπτών.

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν και φέτος στον χωμάτινο αγροτικό δρόμο - ιπποδρόμιο του χωριού με αφετηρία σημείο που βρίσκεται κοντά στο εξωκκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, διοργανώθηκαν από το Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινότητας Πλατέος.

Στην 1η ιπποδρομία νικητής ήταν ο ίππος Μοχίτο, του Ιππικού Καλαμάτας, με αναβάτη την Μαρία - Ναυσικά Χριστοπούλου.

Στη 2η ιπποδρομία πρώτευσε ο ίππος Ίριδα, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Σκιαδά, με αναβάτη τον ίδιο.

Στην 3η ιπποδρομία επικράτησε ο ίππος Αζαρέλ, ιδιοκτησίας Ανδρέα Πολυχρόνη, με αναβάτη τον Μιχάλη Ταχταμπά. Δεύτερος ήταν ο ίππος Τζόνι, ιδιοκτησίας Δημήτρη Δρούγα, με αναβάτη τον ίδιο.

Στην 4η ιπποδρομία νίκησε ο ίππος Ραμοβούνι, ιδιοκτησίας Χαραλαμπόπουλου - Σκιαδά, με αναβάτη τον παλαίμαχο Γιώργο Μενιδιάτη. Δεύτερος ήταν ο ίππος Αουαρ Σουίτ Χαρτ, ιδιοκτησίας Γεωργιοπούλου - Ταχταμπά, με αναβάτη τον Μιχ. Ταχταμπά.

Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο ευεργέτης του χωριού Γιώργος Μαντζής, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάβας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλατέος Σπύρος Μαρούλης και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μωραγιάννης.