Σάββατο, 10 Μαϊος 2014 12:11

Δεν λειτουργεί ακόμα το δημόσιο ΚΤΕΟ

Δεν έχει γίνει ακόμα η εγκατάσταση του εξοπλισμού στο δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη, για τον εκσυγχρονισμό και την πιστοποίησή του, ποσού μόλις 40.000 ευρώ, παρότι ο διαγωνισμός έχει γίνει από τις 20 Δεκεμβρίου. Και η επαναλειτουργία του Κέντρου που είχε εξαγγελθεί για το Μάρτιο, πάει πλέον για τον Ιούνιο. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόλις προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπέγραψε τη σύμβαση και αναμενόταν χθες να την υπογράψει και ο ανάδοχος. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας παραμένει κλειστό από την 1η Ιανουαρίου του 2013, γιατί το υπουργείο Μεταφορών και η Περιφέρεια αδιαφόρησαν και δεν υλοποίησαν έγκαιρα τις διαδικασίες για την πιστοποίησή του. Αδιαφορία που υπήρξε σχεδόν για όλα τα δημόσια Κέντρα στη χώρα. Και όλα αυτά ενώ τα έσοδα από το δημόσιο ΚΤΕΟ της Μεσσήνης υπολογίζονται στα 35.000 με 40.000 ευρώ το μήνα. 

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στις 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Ε", ο τότε αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς δήλωνε ότι «μέσα στο Μάρτιο θα επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη. Στα μέσα του επόμενου μήνα θα έχει γίνει η πιστοποίηση και η εκπαίδευση του προσωπικού, για να λειτουργήσει κανονικά».

Και μάλιστα δήλωνε χαρούμενος που «το ΚΤΕΟ της Μεσσήνης είναι ένα από τα 12 δημόσια ΚΤΕΟ σε όλη τη χώρα που επαναλειτουργούν και το πρώτο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

 

Γ.Σ.