Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 08:27

Μεγάλη γιορτή προσφορών από τους εμπόρους της Μεσσήνης

Κάτι... ψήνεται στη Μεσσήνη την ερχόμενη Τετάρτη σε μια μεγάλη γιορτή προσφορών που στήνουν ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης και οι επαγγελματίες. Ανήμερα της Παναγίας τα μαγαζιά της Μεσσήνης προσκαλούν τον κόσμο που θα προσκυνήσει στη μνήμη της, να κάνει και μια βόλτα στην πόλη, να γνωρίσει την αγορά της και να διαπιστώσει ότι το σύνθημα της αφίσας για τη γιορτή, το “Πάμε Μεσσήνη”, μπορεί να γίνει σλόγκαν για όλο το χρόνο.

Γιατί, όπως εξηγούν οι έμποροι του Νησιού, η αγορά τους μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή, προσφέροντας καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές. Κι αν πέρυσι η γιορτή τους είχε επιτυχία, φέτος περιμένουν περισσότερο κόσμο να κατευθυνθεί από την Πανηγυρίστρα προς τα μαγαζιά της πόλης, να διασκεδάσει με τις μουσικές εκδηλώσεις και τις εκπλήξεις που έχουν προετοιμάσει οι επαγγελματίες και να ψωνίσει οικονομικά και με γούστο.

Ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος από το ομώνυμο κατάστημα παπουτσιών και ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης λέει ότι τα καταστήματα της πόλης θα ανοίξουν από τις 6 το απόγευμα και έχουν προετοιμαστεί πολλές μουσικές και άλλες εκδηλώσεις. Χορευτικοί σύλλογοι της περιοχής θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και σε κάθε εμπορικό δρόμο θα έχει στηθεί και μια διαφορετική γιορτή. Η πρωτοβουλία “είναι του Εμπορικού Συλλόγου με συνδιοργανωτή το Δήμο Μεσσήνης”, λέει και προσθέτει πως “όλα τα καταστήματα θα έχουν καλές τιμές και εκπτώσεις”.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τσακόπουλος και ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων λέει ότι φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά, και πιστεύουν ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία όπως και πέρυσι. “Φέτος είμαστε πιο οργανωμένοι και από πλευράς επαγγελματιών θα γίνουν μεγάλες προσφορές, θα υπάρχουν κεράσματα και πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον εμπορικό ιστό της πόλης, ενώ τη γιορτή θα ανοίξει η Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης”, αναφέρει. Επίσης, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να γνωρίσει την αγορά της πόλης: “Η αγορά της Μεσσήνης δεν υστερεί ούτε σε ποιότητα ούτε σε ποσότητα, και οι επαγγελματίες πάντα έχουμε καλές τιμές”. Κλείνοντας λέει ότι με την ευκαιρία της γιορτής θα γίνει προσπάθεια να προβληθούν και τοπικά προϊόντα από την Ενωση και τη ΣΥΚΙΚΗ.

Ο Βασίλης Ζώης από το "Runner Athletics" λέει ότι πέρυσι γεννήθηκε η ιδέα μιας εμπορικής γιορτής από 5 νέους επαγγελματίες της πόλης και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου. Φέτος, μετά την επιτυχία της περσινής χρονιάς “πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα”. Η φιλοσοφία της γιορτής ξεκινά από την ανάγκη “ο κόσμος να γνωρίσει την αγορά της Μεσσήνης, να δει και να συγκρίνει τιμές και ποιότητα, με αφορμή το πανηγύρι”. Και τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει νέα μαγαζιά, που στοχεύουν στο να δουλέψει η αγορά στο σύνολό της γιατί “αν έχει δουλειά ένα μαγαζί, θα έχει και το δίπλα”. Στο δικό τους κατάστημα λέει τέλος “θα κινηθούμε όπως και πέρυσι με σούπερ προσφορές και σε νέα εμπορεύματα” – ενώ σημείωσε ότι ήδη στην ιστοσελίδα τους στο Facebook έχουν ξεκινήσει την προώθηση της γιορτής μέσω ενός διαγωνισμού.

Η Ράνια Μαντζίλα από το "Kinky outlet" λέει ότι πέρυσι πήγε καλά και εύχεται να έχει κόσμο και φέτος και να κινηθεί σε όλους τους εμπορικούς δρόμους, γιατί πέρυσι κάποια μαγαζιά βρέθηκαν αποκομμένα καθώς ήταν λίγο μακρύτερα από τα υπόλοιπα. Επισημαίνει ακόμη ότι “ο Δήμος Μεσσήνης δεν έχει την οικονομική δυνατότητα της Καλαμάτας για να προωθήσει δυναμικά τη γιορτή και να την διαφημίσει όπως έγινε με τη "Λευκή Νύχτα"”. Η βοήθεια του δήμου, όπως λέει, “είναι η αφίσα”.

Η Σίτσα Γεωργιοπούλου από το κατάστημα ρούχων “Sitsa” λέει ότι “δεν είναι "Λευκή Νύχτα", είναι μια γιορτή για τον εμπορικό κόσμο και την πόλη”. Προσθέτει ότι “θα συμμετέχουν όλα τα καταστήματα, η αγορά θα ανοίξει και καλούμε όλο τον κόσμο να γνωρίσει τα μαγαζιά μας και να δει την πόλη μας”. Ακόμη λέει ότι τέτοιες κινήσεις ευνοούν όχι μόνο τα καταστήματα, αλλά ολόκληρη τη Μεσσήνη και τις θεωρεί αναγκαίες για να διαφημιστεί η πόλη. Και φέτος πιστεύει θα είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα αφού πέρυσι είχαν μπει κορδέλες που περιόριζαν τον κόσμο να επεκταθεί λίγο πιο πέρα από τα πιο κεντρικά καταστήματα. Σημειώνει επίσης πως “στην αγορά μας ο κόσμος θα βρει επώνυμα και καλά πράγματα, θα διασκεδάσει με χορευτικές και άλλες εκδηλώσεις και θα προσφέρουμε διάφορα κεράσματα”.

Η Μαρία Δουβόγιαννη από τη “Μεσσηνιακή Παράδοση” με παραδοσιακά γλυκίσματα και προϊόντα θεωρεί ότι είναι μια θετική πρωτοβουλία για την πόλη και την αγορά της γιατί “ο κόσμος θα γνωρίσει τα μαγαζιά μας και θα δει ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από άλλες αγορές, ενώ μπορεί να βρει πιο χαμηλές τιμές και από αγορές όπως αυτή της Καλαμάτας”. Και προσθέτει ότι “είναι ένα ωραίο πανηγύρι και ο κόσμος θα το γλεντήσει και θα δοκιμάσει και τις νέες μας γεύσεις”.

Η Ελένη Μαχαίρα – Μπεσσή από τα καλλυντικά "La Beaute" λέει ότι η γιορτή “είναι μια αφορμή για να γνωρίσει ο κόσμος της περιοχής μας και της Καλαμάτας ότι η Μεσσήνη έχει μια εξαίρετη αγορά”. Και κρίνοντας από την περσινή χρονιά ευελπιστεί και φέτος να έχει ανάλογη επιτυχία και τονίζει ότι “θα υπάρχουν προσφορές και πραγματικές εκπτώσεις και πιστεύω ότι ο κόσμος που θα έρθει για το πανηγύρι, θα έρθει και στη γιορτή μας”.

Η Αννα Τσίκινη από το κατάστημα ρούχων “Tsikini” λέει ότι πέρυσι πήγε πολύ καλά η γιορτή τους και το ίδιο περιμένουν και φέτος. “Θα έχουμε εκπλήξεις, ο καθένας διαφορετικές για το μαγαζί του, και τα μαγαζιά θα ανοίξουν από το απόγευμα και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ”, λέει. Προσθέτει ακόμα ότι οι προσφορές και οι καλές εκπτώσεις που θα γίνουν με τη γιορτή είναι μια αφορμή ώστε “ο κόσμος να γνωρίσει τα μαγαζιά μας και εμάς σαν επαγγελματίες”.