Κυριακή, 02 Νοεμβρίου 2014 15:03

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 120 ΠΕΑ για την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

 

 

Τετραήμερος (6-9/11) θα είναι φέτος ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στη Μεσσηνία κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι το αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

- Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 9 π.μ., θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων στην Πλατεία Μητροπολίτη Χρυσόστομου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα).

 - Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός - δοξολογία.

 - Από την Πέμπτη 6 έως και Κυριακή 9 Νοεμβρίου, θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16C Block 52+ Advance, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, T-2C/E και Ελικόπτερο ΑΒ-205.

Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

• Την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου , από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

• Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, από 1 μ.μ. έως 5 μ.μ..

Παράλληλα θα υπάρχουν αεροπορικές επιδείξεις από την ομάδα Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α «Δαίδαλος» στις εγκαταστάσεις της120 ΠΕΑ την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 12.10 μ.μ.

* Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.