Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 10:32

Τέσσερις Μεσσήνιοι οδηγοί σε πλοίο που καίγεται έξω από την Κέρκυρα

 

Τέσσερις Μεσσήνιοι οδηγοί βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους 411 επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic, στο οποίο από νωρίς το πρωί της Κυριακής έχει ξεσπάσει πυρκαγιά ανοιχτά της Κέρκυρας κοντά στους Οθωνούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 3 οδηγούς από την Κυπαρισσία και έναν από την Καλαμάτα, οι οποίοι εργάζονται σε μεταφορική εταιρεία με έδρα στην Τριφυλία. 

Στο πλοίο συνολικά επιβαίνουν 466 άτομα, καθώς υπάρχουν και 55 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με το protothema.gr αυτή τη στιγμή 150 άτομα έχουν ήδη επιβιβαστεί στη μία σωσίβια λέμβο και προσπαθούν να επιβιβαστούν στο φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus», όμως οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν πολύ την επιχείρηση, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ. 60 εξ αυτών επιβιβάστηκαν ήδη στο φορτηγό πλοίο και η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται. 

Στη διάσωση βοηθάει και το πλοίο Cruise Europa του ομίλου Grimaldi, που έριξε σωσίβιες λέμβους στη θάλασσα, ενώ τα επτά παραπλέοντα πλοία κάνουν κύκλους γύρω από το Norman Atlantic, για να «κόψουν» τον καιρό. Ακόμη, το πλοίο «Εύηνος» θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τα ελικόπτερα, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διάσωση από αέρος.