Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 14:53

Προχωρά η βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αναβαθμίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας το Σύστημα Διαχείρισης Κτηρίου (BMS), το οποίο ελέγχει τις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις.

Αυτό γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της - στην οποία προστίθεται ότι ήδη «είχε προβεί στη σταδιακή αποκατάσταση του αρχικού BMS, της οποίας η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε το 2013. Τώρα προχωρούμε στην υλοποίηση της ολοκληρωτικής αναβάθμισης του παλαιού BMS, με επέκταση των λειτουργιών και δυνατοτήτων του (κλιματισμός, φωτισμός, πυρανίχνευση κλπ), έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών στους πολίτες με ευαισθησία για το περιβάλλον και εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων».
Με την ίδια ανακοίνωση, γνωστοποιείται επίσης ότι σύντομα θα ακολουθήσει και η αντικατάσταση όλων των κυκλοφορητών των κυκλωμάτων θέρμανσης-ψύξης με σύγχρονους και ενεργειακά αποδοτικότερους, όπως επίσης και η αντικατάσταση, με νέες ανοξείδωτες, των 5 παλαιών και φθαρμένων καμινάδων».
Τέλος, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας κάνει γνωστό ότι δημοπρατήθηκε το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, και το αμέσως επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες.