Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 18:46

Οι έμποροι της Κυπαρισσίας στο μητροπολίτη Τριφυλίας

Συνάντηση με το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο είχε χθες το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας όπου συζήτησαν μαζί του θέματα που αφορούν τον κλάδο τους, αλλά και γενικότερα ζητήματα, με κυρίαρχο τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες και πώς μπορούν και αυτοί να βοηθήσουν από την πλευρά τους.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα και εκεί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να ακούσουν τις θέσεις του μητροπολίτη σε αρκετά ζητήματα που αφορούν την πόλη και έχουν να κάνουν με τις θρησκευτικές γιορτές και τα μυστήρια. Μάλιστα ενόψει καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου ζητήθηκε από τον μητροπολίτη κάποιες εκκλησίες να μένουν ανοικτές, καθώς αρκετοί τουρίστες και κυρίως ορθόδοξοι επιθυμούν να τις επισκέπτονται, αφού την περιοχή επισκέπτονται αρκετοί Ρώσοι. Δεν είχε αντίρρηση ο κ. Χρυσόστομος αν και τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ανοιχτές εκκλησίες να δέχονται επιθέσεις κλοπών. Ωστόσο αυτό που ειπώθηκε είναι πως σε συνεννόηση με την Ενωση Ξενοδόχων της περιοχής μπορεί να βγει ένα πρόγραμμα όπου θα μπορούν να γίνονται επισκέψεις.

Συζητήθηκε ακόμη το φιλανθρωπικό έργο που μπορεί να γίνει στην περιοχή και οι έμποροι εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν τόσο το Φιλόπτωχο Ταμείο της μητρόπολης αλλά και να αναπτύξουν και άλλες δράσεις προκειμένου να βοηθήσουν συνανθρώπους μας στην περιοχή που έχουν ανάγκη.

Τέλος αποφασίστηκε τέτοιες συναντήσεις να επαναληφθούν, ενώ τα μέλη του εμπορικού συλλόγου δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους από την συνάντηση αυτή και τα όσα τους είπε ο μητροπολίτης.

Να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση παρεβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο με την πρόεδρο Ειρήνη Θεοδωροπούλου και τα υπόλοιπα μέλη Δημήτρη Αβδάλα, Χρύσα Θεοδωροπούλου, Δημήτρη Καρυτινό, Κάντυ Δρούλια, Παναγιώτη Καγιάφα, Δημήτρη Τερζή.

Κ.Μπ.