Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 08:27

Ψήφισαν… eleftheriaonline και στις εκλογές

Την πρώτη θέση στην εμπιστοσύνη των πολιτών και στο Διαδίκτυο κέρδισε τον μήνα των εκλογών η "Ελευθερία". Οι χρήστες του Διαδικτύου αλλά και των δημοφιλέστερων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης επέλεξαν το eleftheriaonline.gr προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις τον μήνα των κρίσιμων πολιτικών διεργασιών στη χώρα.


Η "Ελευθερία" σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενημέρωνε με αμεσότητα και εγκυρότητα τους επισκέπτες του δικτυακού της τόπου, αλλά και το κοινό που διατηρεί στο Facebook,  στο Twitter, το YouTube και το Google+, κερδίζοντας για ακόμη ένα μήνα την προτίμησή τους.
Μέσα στον Ιανουάριο η ηλεκτρονική πύλη της “Ε” σημείωσε 666.013 επισκέψεις (+74,27% από τον αντίστοιχο μήνα του 2014), ενώ υπήρξαν 330.882 μοναδικοί επισκέπτες (+98,72 από τον Ιανουάριο 2014). Τέλος οι προβολές σελίδας ανήλθαν στις 1.385.228 σημειώνοντας αύξηση 51,86% από τον πρώτο μήνα του προηγούμενου έτους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων του reforme.gr για τον Περιφερειακό Τύπο, η "Ελευθερία της Μεσσηνίας" σημείωσε, τον μήνα Ιανουάριο, άνοδο σε όλους τους δείκτες που καταγράφουν την διαδικτυακή παρουσία των μέσων.
Στην κορυφή της κατάταξης στο σύνολο των περιφερειακών εφημερίδων της χώρας στο Facebook βρέθηκε για άλλη μια φορά η σελίδα της "Ελευθερίας" διευρύνοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο τη διαφορά που τη χωρίζει από τα υπόλοιπα μέσα. Συγκεκριμένα με 56.946 likes στη σελίδα της κατακτά την πρώτη θέση στη σχετική μέτρηση του reforme.gr και ανταγωνίζεται πλέον μεγάλες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η "Δημοκρατική" με 23.265 likes ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η "Ροδιακή" με 22.702 likes.

BOOK)

Στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των χρηστών στο σύνολο του Περιφερειακού Τύπου βρέθηκε η "Ελευθερία" και στο Google+. Με 221 ακολούθους στη σελίδα της βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης όπως αυτή διαμορφώνεται τον Ιανουάριο σύμφωνα με την μέτρηση του reforme.gr. Στη δεύτερη θέση με 200 ακολούθους βρίσκεται η εφημερίδα "Θράκη" και στην τρίτη το "Ολύμπιο Βήμα" με 199 ακολούθους.


Περισσότερους από 2.380 χρήστες του Twitter συγκεντρώνει ο λογαριασμός της "Ελευθερίας" στο πλέον ενημερωτικό κοινωνικό δίκτυο. Στην μέτρηση του Ιανουαρίου η "Ελευθερία" καταλαμβάνει την τρίτη θέση με τα "Χανιώτικα Νέα" να βρίσκονται στην πρώτη και την εφημερίδα "Δημοκρατική" στη δεύτερη θέση.



Σημαντική άνοδο κατέγραψε αυτόν τον μήνα η "Ελευθερία της Μεσσηνίας" και στο αγαπημένο δίκτυο των νεανικών κοινών. Το κανάλι της εφημερίδας στο YouTube έφτασε τους 254 εγγεγραμμένους συνδρομητές καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στο σύνολο των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων όλης της χώρας. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκονται τα "Χανιώτικα Νέα" και ακολουθούν οι εφημερίδες "Πελοπόννησος", "Θάρρος" και "Ροδιακή".



Περισσότερες από 100 θέσεις στο σύνολο των sites στην Ελλάδα ανέβηκε τον μήνα Ιανουάριο το eleftheriaonline.gr στις τάσεις επισκεψιμότητας όπως καταγράφονται από το alexa.com και παρουσιάζονται από το reforme.gr. Μάλιστα ο δικτυακός τόπος της "Ελευθερίας" βρίσκεται στην τέταρτη θέση των sites των περιφερειακών εφημερίδων με τις πρώτες τρεις θέσεις να καταλαμβάνουν οι εφημερίδες "Δημοκρατική", "Πατρίς" και "Ροδιακή".