Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 18:15

Τμήμα ανώδυνου τοκετού και περιποίησης νεογνών λειτουργεί στο ΠΕΔΥ Καλαμάτας

Τμήμα Ψυχοπροφυλακτικής Φροντίδας (Ανώδυνου Τοκετού), Θηλασμού και Περιποίησης νεογνών λειτουργεί στον Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού του ΠΕΔΥ Καλαμάτας (το πρώην ΙΚΑ), στην οδό Πλάτωνος.

Αυτό γίνεται γνωστό με σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι όποια έγκυος επιθυμεί να παρακολουθήσει τη σειρά μαθημάτων θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Σταθμό (στο τηλέφωνο 27210 45500) ή να περάσει από το υποκατάστημα, τις πρωινές ώρες.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα για τις έγκυες είναι δωρεάν, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα και στόχος τους -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- είναι «η ψυχολογική βοήθεια σε κάθε γυναίκα ώστε να καταλάβει ότι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η λοχεία είναι μια περίοδος στη ζωή της που θα πρέπει να την περνά συνειδητά, συμμετέχοντας ενεργητικά, λογικά και ψύχραιμα».
Με την ίδια ανακοίνωση, εξ άλλου, γνωστοποιείται ότι στον Σταθμό Προστασίας Μάνας και Παιδιού του ΠΕΔΥ Καλαμάτας διενεργούνται εμβολιασμοί, ενώ λειτουργεί και πρόγραμμα διάγνωσης δυσλιπιδαιμιών σε παιδιά και εφήβους.