Δευτέρα, 06 Απριλίου 2015 08:45

Ημερίδα για την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου

 Ημερίδα για την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο συνεδριακό χώρο του "Hotel Natura Club & Spa" στο Καλό Νερό, η οποία διοργανώθηκε από την «Πρωτοβουλία Συνεργασίας Τουριστικής Ανάπτυξης».

Στόχος της ημερίδας ήταν να αναδειχθούν τα προτερήματα και τα δυνατά σημεία που έχει η περιοχή με παράλληλη καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν και κυρίως να καταρτιστεί ένα κοινό μέτωπο, ώστε να μπορέσει όλο το τμήμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου να κινηθεί σε αναπτυξιακή τροχιά.

Χαρακτηριστικές είναι οι επισημάνσεις που έγιναν για την ανάγκη ένωσης των δυνάμεων της περιοχής, με την αναφορά για την δημιουργία ενός Συλλόγου Ξενοδόχων για όλο τον Κυπαρισσιακό και για μια ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και για διεκδικήσεις που πρέπει να γίνουν πάνω σε σημαντικά έργα υποδομής, με κυρίαρχα τους οδικούς άξονες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας ο γενικός γραμματέας Γιώργος Φιλντίσης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσούλης, εκ μέρος του εμπορικού κόσμου ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Κώστας Τζαμαλούκας εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Γιάννης Μποζίκας εκ μέρους της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου. 

Από τους ομιλητές, ο Αντώνης Τζαναβάρης ιδιοκτήτης του "Hotel Natura" σημείωσε: «Στόχος μας είναι ενιαίος Κυπαρισσιακός Κόλπος και τουριστική ανάπτυξη αυτού. Αυτό που θέλουμε να επισημάνουμε είναι η απουσία Περιφερειών και δήμων, αυτό μας στεναχωρεί. Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος είναι αυτό που μας ενώνει και πασχίζουμε σήμερα να δείξουμε τα προβλήματα, να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα που έχουμε σαν περιοχή για την τουριστική του ανάπτυξη».

Ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος σημείωσε: «Ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα είναι οι τομείς που μπορούν να δώσουν μια δυναμική και ώθηση στην ανάπτυξη που θέλει η περιοχή και ευρύτερα ο τόπος μας και η οικονομία της χώρας. Με την αξιοποίηση όλων των προοπτικών που υπάρχουν, στον αγροτουρισμό, στον οινοτουρισμό και επενδύοντας στα προϊόντα μας, μπορούμε να δώσουμε την δυναμική που πρέπει και να προσελκύσουμε κόσμο στην περιοχή».

Ο Γιάννης Κουτσόπουλος υπεύθυνος της εταιρείας About hotellia τόνισε: «Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχουν γενικότερα οι επιχειρήσεις και να τους δώσουμε λύσεις, έτσι ώστε μέσα από την εξέλιξη των υπηρεσιών τους να μπορέσουν να προβάλουν σωστά την εικόνα τους στο Διαδίκτυο και να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό. Η προοπτική είναι τεράστια για όλες τις επιχειρήσεις, το μόνο που μένει είναι να δώσουν τα κατάλληλα εργαλεία στο επισκέψιμο κοινό, να μετρήσουν τα αποτελέσματα και να ερευνήσουν σωστά τις συμπεριφορές των καταναλωτών έτσι ώστε να τους δείξουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του να τα ταξιδέψει κάποιος στην περιοχή».

Κ.Μπ.