Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 22:11

Εφαρμογή με QR code για την προβολή της Καλαμάτας

Εφαρμογή για την ανάδειξη και προβολή της Καλαμάτας με QR (quick response) code αναπτύχθηκε μετά από συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και του 3ου Γενικού Λυκείου, με την ευκαιρία του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Ο αντιδήμαρχος Δ. Βεργόπουλος ενημέρωσε χθες ότι αυτό θα γίνει ως εξής: Ειδικές κάρτες που φέρουν το QR code θα τοποθετηθούν σε ιστορικά μνημεία της πόλης και σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Ο περιηγητής θα μπορεί να σκανάρει με δωρεάν εφαρμογή στο κινητό του το QR code, και μέσω της δωρεάν πρόσβασης στο Internet, που παρέχει ο Δήμος Καλαμάτας με Wi-Fi, θα κατευθύνεται στην ιστοσελίδα του δήμου για να πάρει πληροφορίες. Επίσης, θα μπορεί να δει προτεινόμενες διαδρομές στην πόλη (έχει ήδη δημιουργηθεί μία, καταρχήν για τους τουρίστες που έρχονται με κρουαζιερόπλοιο) και να λάβει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να περιηγηθεί την Καλαμάτα.

Ο κ. Βεργόπουλος ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους καθηγητές Πληροφορικής Γρηγορία Σιψά και Ηλία Παπαδημητρίου, καθώς και τους μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.