Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 21:19

2η Τζαζ Ακαδημία τον Ιούλιο στη Μάνη

Η 2η Τζαζ Ακαδημία στη Μάνη θα γίνει 3 - 9 Ιουλίου του 2015. Η καλοκαιρινή ακαδημία απευθύνεται σε μουσικούς όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών. Αυτοί που έχουν ήδη κάποια εμπειρία με την τζαζ θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις θεωρητικές τους και τις πρακτικές τους γνώσεις αλλά και τις εκτελεστικές τους ικανότητες, καθώς θα συμμετέχουν στα καθημερινά jam sessions.

Γι' αυτούς που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με την τζαζ, θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της τζαζ και τις βασικές της αρχές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, καθώς αυτός είναι και παραμένει το βασικό κίνητρο για να παίξει κανείς τζαζ.

Οι τάξεις των ομαδικών μαθημάτων θα χωριστούν από τους καθηγητές ανάλογα με το επίπεδο του κάθε μαθητή. Θα δοθεί έμφαση στο ρυθμικό μέρος της μουσικής (swing feel, syncopation) καθώς και στις βασικές αρχές της αρμονικής ανάλυσης.

Τα ατομικά μαθήματα είναι τα εξής: σαξόφωνο, τραγούδι, πιάνο, μπάσο, τύμπανα. Τα ατομικά μαθήματα αυτοσχεδιασμού για οποιοδήποτε όργανο γίνονται εφ' όσον ο σπουδαστής κατέχει σχετικά καλά την τεχνική του οργάνου του. Τα ομαδικά είναι τα: ρυθμικό σολφέζ, ear training, θεωρία της μουσικής, βασικές αρχές τζαζ αρμονίας, workshops.

Για πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθυνθεί: jazzmaniacademy@yahoo.gr, 6944-514422.