Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 16:13

Ημερίδα για το άγχος στη Λακωνία

«Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία στον Δημόσιο τομέα» ήταν το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας τη Δευτέρα 4 Μαΐου στην αίθουσα «Λακώνων Ποιητών» του Διοικητηρίου Λακωνίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (EU-OSHA).

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Αδαμαντία Τζανετέα,  απευθύνοντας χαιρετισμό κατά την   έναρξη των εργασιών της ημερίδας, τόνισε ότι στην εποχή που ζούμε δυστυχώς το άγχος για τους εργαζόμενους στην Δημόσια Διοίκηση είναι περισσότερο από ποτέ. Η υποστελέχωση των υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις κάθε εργαζόμενου. Οι απαιτήσεις της εργασίας σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα έχουν εντείνει το πρόβλημα του άγχους για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να έχει τεράστιο κόστος τόσο για την υγεία των εργαζομένων όσο και για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Τέλος η κα Τζανετέα επισήμανε ότι η  ημερίδα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να ευαισθητοποιηθούμε, να ενημερωθούμε και να μπορέσουμε να φτάσουμε στην διαχείριση, την αντιμετώπιση και ακόμα και στην πρόληψη του άγχους στον χώρο εργασίας, ενός προβλήματος που μας αφορά και μας επηρεάζει όλους.

Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας