Πέμπτη, 14 Μαϊος 2015 08:12

29 περίοικοι δεν θέλουν ουρητήρια στη Μαυρομιχάλη

Από είδηση της τοπικής τηλεόρασης και από πλήθος πληροφοριών, που ευρέως διαδίδονται, μαθαίνουμε ότι επίκειται η εκ νέου λειτουργία των ουρητηρίων της πλατείας Μαυρομιχάλη Καλαμάτας.

Επειδή μία τοιαύτη ενέργεια κρίνεται από το σύνολον εντελώς άσκοπη και θα ζημιώσει σοβαρώς την περιοχήν, σας αναφέρομεν τα κάτωθι:

1. Ως κάτοικοι της περιοχής της εν λόγω πλατείας είμαστε διαρρήδην αντίθετοι προς μίαν τοιαύτην ενέργειάν σας και σας δηλώνουμε όλοι ανεξαιρέτως ότι θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπον και με κάθε θυσίαν να μη γίνη το σχεδιαζόμενον ανοσιούργημα (λειτουργία ουρητηρίων) στην εν λόγω πλατεία.

2. Η πλατεία Μαυρομιχάλη είναι ιστορικός τόπος. Τα έτη 1940-1941 υπήρξεν το καταφύγιον προς αντιμετώπισιν των αεροπορικών βομβαρδισμών και σήμερα αποτελεί έναν λίαν ευεργετικόν πνεύμονα της περιοχής με το πράσινο που διαθέτει. Είναι ένα στολίδι για την πόλιν της Καλαμάτας και επομένως δεν της πρέπει να μετατραπεί σε ουρητήριον, το οποίον τόσα δεινά θα επιφέρει, όχι μόνον στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους επισκέπτες και στους διερχομένους ακόμη.

3. Η πλατεία Μαυρομιχάλη πρέπει να τύχει μεγάλης φροντίδας από τον δήμον σας. Να δενδροφυτευθεί, να καθαρισθεί και να καλλωπιστεί και γενικά να πάρει όψιν πολιτιστικού τοπίου και να αποβαίνει καθημερινά τόπος άνετης παραμονής των πολιτών και ένας μικρός παράδεισος των μικρών παιδιών, που πάντα τη γεμίζουν με τις χαρούμενες φωνές τους και βουίζει από τα τραγούδια τους και τα παιχνίδια τους. Θα είναι μέγα έγκλημα αυτές οι αγνές ψυχές των παιδιών να εισπνέουν τις αναθυμιάσεις των ούρων και των κοπράνων.

4. Το προβαλλόμενον επιχείρημα ότι προ ετών λειτουργούσαν εκεί συνέχεια δημόσια ουρητήρια, δεν μπορεί να καλύψει μια τέτοια μελετωμένη επαναλειτουργίαν τους, διότι η εποχή εκείνη ήταν άλλη!

α) Οι δημότες είχαν τότε ανάγκη ενός ουρητηρίου (υπήρχαν και άλλα σε όλη την πόλη), αφού κανένα κατάστημα δεν διέθετε τέτοια, ενώ σήμερα, όπως γνωρίζετε κάλλιστα, όλα τα καταστήματα σε ολόκληρη την πόλη έχουν ίδιον WC, γεγονός που εξυπηρετεί κατά τον καλύτερον τρόπον τους δημότες και ξένους.

β) Η πλατεία Μαυρομιχάλη εχρησιμοποιήθηκε ως τόπος αφετηρίας όλων των λεωφορείων επικοινωνίας της Μάνης και επεβάλλετο η λειτουργία εκεί αφοδευτηρίων, ενώ τώρα, μετά την μεταφοράν της αφετηρίας των λεωφορείων αυτών στο ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας, είναι περιττή και άχρηστη η εκ νέου λειτουργία των αφοδευτηρίων στην πλατεία Μαυρομιχάλη, ουδένα θα εξυπηρετεί παρά μόνον απεναντίας με την λειτουργίαν ουρητηρίων, όπως προβλέπεται, θα βλάπτει όλους μας και μάλιστα λίαν σοβαρά!

6. Ως κάτοικοι της περιοχής της Πλατείας Μαυρομιχάλη απαιτούμε διαφορετικήν μεταχείρισιν από τον δήμον μας επί ίσοις όροις με τους άλλους συμπολίτες μας. Δεν είμαστε δημότες β’ και γ’ κατηγορίας, γιατί έτσι θέλετε να μας καταντήσετε με το εγχείρημα της επαναλειτουργίας των ουρητηρίων εμπρός στις εισόδους και τα παράθυρα των πολυκατοικιών μας, και να μας κάνετε αποδέκτες μόνιμα των δυσοσμιών και των ανηθίκων θεαμάτων των χρησιμοποιούντων τα ουρητήρια καθ’ όλον το 24ωρον και να καταστρέψετε την εκεί παιδικήν χαράν!

7. Δεν θα ανεχθούμε ποτέ να μυριζόμαστε, όπως κάποτε, κάτουρα και να βλέπουμε τα γεννητικά όργανα των ασυνείδητων επισκεπτών των ουρητηρίων, εξερχομένων αυτών, να μαζεύουμε σύριγγες ναρκομανών, που θα τα χρησιμοποιούν για τον σκοπόν αυτόν, να παρακολουθούμε από τα μπαλκόνια μας πράξεις, που θα λαμβάνουν χώραν στον τόπον των ουρητηρίων αυτών, και τέλος να τρέμουμε για την υγείαν μας, ιδία την υγείαν των παιδιών μας, από την σύναξιν κακών και κακοποιών ατόμων εκεί.

Κύριε δήμαρχε, θα μας βρείτε σκληρά αντιμέτωπους στην μελετωμένην σας αυτήν ανίερην και επιβλαβήν πράξην της δημοτικής αρχής και δεν θα κάνουμε καμιά υποχώρηση, παρά την άπειρην εκτίμησην που τρέφομε στο πρόσωπόν σας και την αγάπην μας προς την δημοτικήν μας αρχήν.

Μελετήσατε παρακαλούμε το θέμα αυτό με όλες τις συνέπειες, που θα προκύψουν από την κατασκευήν του, με μέτρο την εξυπηρέτησιν και προστασίαν των δημοτών σας. Υπάρχουν πολλές λύσεις και μάλιστα εύκολες για το θέμα αυτό και μάλιστα όχι δαπανηρές. Δηλώνουμε ότι δεν δεχόμαστε τα ουρητήρια!

Με την πεποίθησιν ότι θα ληφθούν σοβαρά οι παρακλήσεις μας αυτές, πολλών εκατοντάδων κατοίκων, και δεν θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αντιδικήσουμε με τον δήμον μας, διατελούμε μετά πλείστης τιμής και αγάπης.

Οι αιτούντες κάτοικοι της περιοχής:

Ιωάννης Χ. Σταματέλος, Στέλιος Πουλόπουλος, Γεώργιος Αλειφέρης, Χρυσούλα Λεμπέση, Αικατερίνη Οικονομάκου, Αρτεμις Σκαρπαλέζου, Μαρία Τσάμη, Αντώνιος Ψυλλάς, Γιαννούλα Ψυλλά, Περικλής Μαγκαφάς, Σταυρούλα Ριζά, Τόνια Αντύπα, Γιώργος Κανέλλης, Καραμπάγιας, Παν. Πετρομιχελής, Ειρήνη Λύγουρη, Κατερίνα Πουλοπούλου-Μαυρομιχάλη, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευτυχία Χούλιαρη, Ελένη Νιάρχου-Ρούσσου, Σπύρος Ρουσσάκης, Παναγιώτης Τζιούβελης, Τζων Σταμπς, Ruey Stubbs, Ευάγγελος Χόχολης, Πάνος Καπουλέας, Περικλής Μαυρομιχάλης, Ε. Χαντήσας, Ποτούλα Γιαννακοπούλου

(Σημ. της "Ε": Ορισμένες υπογραφές ήταν δυσανάγνωστες)