Σάββατο, 06 Ιουνίου 2015 20:17

Εκδήλωση στην Καλαμάτα για τη διαγραφή του χρέους

Ανοιχτή εκδήλωση διοργανώνει η Κίνηση "Διαγραφή του χρέους τώρα" Καλαμάτας, μαζί με την Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων ΕΛΓΟ "Δήμητρα" με θέμα "Κρίση - χρέος - εθνικό νόμισμα" τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλ. Κουμουνδούρος". 

 

Για το θέμα δόθηκε χθες Παρασκευή το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Οπως είπε ο Παναγιώτης Παναγόπουλος μέλος της Κίνησης, στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Μπελαντής, Χρήστος Τουλιάτος, Γιώργος Παπαγεωργίου και Οθων Κουμαρέλας. "Το χρέος είναι μια θηλιά στη δικαιώματα της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Να μην γίνει καμία συμφωνία, καμία διαπραγμάτευση, να μην υπάρξει κανένα νέο πρόγραμμα. Να δείξουμε απειθαρχία στο σύμφωνο σταθερότητας. Στο κίνημα για τη διαγραφή μετέχουν επιστήμονες και αγωνιστές σε όλη τη χώρα" πρόσθεσε ο ίδιος.

Με τη σειρά του ο Κώστας Ηλιόπουλος από την Α' ΕΛΜΕ σημείωσε πως ο λαός βρίσκεται στο σκοτάδι, όσον αφορά το ζήτημα του χρέους. "Εχουμε δικαίωμα στην πλήρη πληροφόρηση, όσον αφορά τις λεπτομέρειες και τους όρους" εξήγησε.

Ο Φώτης Ξεπαπαδέας επίσης από την Κίνηση, μίλησε με βάση το παράδειγμα της Αργεντινής και των "Πικέρος", θέλοντας να υπογραμμίσει πως μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία θα βγούμε από την ανθρωπιστική κρίση. Για το θέμα αυτό εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να γίνει ρήξη με τους δανειστές.

 

Γ.Σαρ.