Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 18:46

Ο ξεχασμένος Κορδίας στο δρόμο της ανάπτυξης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Ο ξεχασμένος Κορδίας στο δρόμο της ανάπτυξης

Ολο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να αγοράσουν εξοχική ή μόνιμη κατοικία στον Κορδία, στον παραλιακό συνοικισμό δίπλα στην Καλαμάτα, που τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους. 

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής θεωρούν πως οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλες. Ωστόσο, το γεγονός πως ο δρόμος από την Καλαμάτα είναι σε άθλια κατάσταση, πιστεύουν πως βάζει χειρόφρενο στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Επίσης, τονίζουν την ανάγκη ο δήμος να δίνει τακτικά το "παρών" καθαρίζοντας και φροντίζοντας ευρύτερα την περιοχή, ενώ επισημαίνουν και τις... προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για πεζοδρόμια, φωτισμό, ποδηλατόδρομο κ.λπ. Οπως λένε, χρειάζεται καλλωπισμός και πέρα από την πλατεία ή την παραλιακή οδό Ναυαρίνου. 

 

Πάντως, δεν είναι λίγοι κι εκείνοι οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη ήπιας τουριστικής ανάπτυξης για να μη χαθεί η ομορφιά και η γαλήνη που τώρα επικρατεί.

Ο Γιώργος Θανάση είναι πλέον μόνιμος κάτοικος στην περιοχή και όπως λέει για να έρθουν τουρίστες πρέπει να είναι ο τόπος καθαρός.

Ο Χρήστος Τσιμικλής που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Κορδία βλέπει πως ο δήμος έχει εγκαταλείψει αυτό τον παραλιακό συνοικισμό και δίνει βαρύτητα στην πλατεία και την οδό Ναυαρίνου.  

Και σημειώνει: "Μας έχουν τάξει πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, κολόνες φωτισμού. Τίποτα δεν έχει γίνει. Η περιοχή έχει 20 μαγαζιά και βέβαια έχει δυνατότητες ανάπτυξης αλλά είναι παρατημένη. Μόνοι τους παλεύουν οι επαγγελματίες, ενώ ο δήμος θα κάνει κάτι μετά από πολλά παρακάλια. Μετά τις εκλογές μας ξέχασαν όλοι και είναι φυσικά απορίας άξιο γιατί δε συνεχίστηκε το πεζοδρόμιο". Γενικότερα για την κίνηση τονίζει πως έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και από πέρυσι φαίνεται η διαφορά με περισσότερους ξένους και ντόπιους στην όμορφη παραλία του Κορδία. 

Ο Κομνηνός Καρανικόλας, χρόνια επαγγελματίας, διαπιστώνει πως έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον για ενοικίαση ή ακόμα και αγορά κατοικιών στην περιοχή. "Αρέσει ο τόπος μας" σημειώνει υπογραμμίζοντας όμως πως χρειάζεται πολλή δουλειά για να αξιοποιηθούν ουσιαστικά οι δυνατότητες που υπάρχουν. 

Ο Δημήτρης Κουραμπάς είναι από τους τακτικούς επισκέπτες, θαμώνας θα έλεγε κανείς, ο οποίος θέλει να γίνει ήπια τουριστική ανάπτυξη, για να μη χαθεί η ομορφιά της περιοχής. Θυμάται χαρακτηριστικά την περιοχή της μαρίνας, η οποίας όπως λέει πριν την ανάπτυξη ήταν... παράδεισος. 

Ο Νίκος Βοσνάκης διαπιστώνει πως φέτος η κίνηση ξεκίνησε νωρίτερα στα μαγαζιά του Κορδία, όχι μόνο λόγω του καιρού αλλά κι επειδή ο δήμος έστειλε νωρίτερα μηχανήματα για τον καθαρισμό της ακτής. Βέβαια, μετά από πίεση, επισημαίνει, αφού τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επαγγελματίες τηλεφωνούσαν καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες. Και ο ίδιος όμως επισημαίνει πως θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις της δημοτικής αρχής. Ο δρόμος όπως λέει, αν και μόνο μερικών εκατοντάδων μέτρων μήκους, αποτελεί το "αγκάθι" που εμποδίζει την ανάπτυξη. Η βελτίωση του οδοστρώματος όπως λέει και η δημιουργία ποδηλατοδρόμου, θα έπαιζαν καθοριστικό ρόλο, τονίζει. 

Η Ανθούλα Φραγκισκάκη επίσης περιμένει ο δήμος να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του βελτιώνοντας το δρόμο, κατασκευάζοντας πεζοδρόμια, φτιάχνοντας ποδηλατόδρομο, βελτιώνοντας τον ηλεκτροφωτισμό και φυσικά φροντίζοντας και ομορφαίνοντας γενικότερα την περιοχή. 

Βέβαια, μέσα σε όλα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες είναι και η νέα ΚΥΑ για τα τραπεζοκαθίσματα στις παραλίες, αφού δεν ξέρει πώς θα διασφαλιστεί ένας επαγγελματίας αν βάλει έστω ένα πάτωμα για να πατάνε οι πελάτες του.

Η παραλία του Κορδία δίνει την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη της Δυτικής Παραλίας. Μιας παραλίας αρκετών χιλιομέτρων, δίπλα στην Καλαμάτα, οι δυνατότητες αξιοποίησης της οποίας κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν σοβαρά στο τραπέζι της συζήτησης. Μέχρι τότε, ας γίνουν τα βασικά για να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι λουόμενοι και οι άλλοι επισκέπτες στον Κορδία. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER