Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 08:32

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτ. Αργυρόπουλος: “Προς το παρόν φάρμακα υπάρχουν”

«Προς το παρόν φάρμακα υπάρχουν, δεν έχουμε πρόβλημα», μας επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτήρης Αργυρόπουλος. Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του συλλόγου, καθώς στα γραφεία μας έφθασαν παράπονα για ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία της Μεσσήνης.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα, είναι οι χρόνιες, οι συνήθεις ελλείψεις», ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος και παρατήρησε: «Οι εταιρείες εξακολουθούν να δίνουν φάρμακα, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες εταιρείες που ακολουθούν άλλη τακτική». Αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη που αυτή την εβδομάδα δεν έχει στείλει καμία παραγγελία και η τελευταία πράξη που υλοποίησε ήταν στις 29 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου εκτίμησε ότι «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες και να συνεχίσει και τις εξαγωγές». Ανέφερε ότι «είναι και θέμα χρημάτων, από το πώς πληρώνεις και πόσο συνεπής είσαι, αλλά αν σου χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ... Το 50% του Μάρτη πληρωνόμαστε τώρα». Διευκρίνισε ότι «όπως συνεργαζόμασταν με τις εταιρείες, συνεργαζόμαστε. Πληρωμή με 3μηνη επιταγή, όπως γινόταν» και για επιβεβαίωση μας έδειξε σχετικά τιμολόγια αυτής της εβδομάδας.

Κλείνοντας, παρατήρησε πως «ο ένας φαρμακοποιός βοηθάει τον άλλον».

Γ.Σ.