Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 20:01

Διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια

Ο 42ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής θα γίνει στα Λαγκάδια, από το Δήμο Γορτυνίας στην Αγία Παρασκευή, 

το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. 

Ο θεσμός οφείλεται στον εμπνευστή του, το λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα Στρατολάτη από τα Λαγκάδια, καθώς και σ’ όλους τους φορείς που υπήρξαν συνεχιστές της διοργάνωσης. Σε αυτόν καλούνται ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικοί και ιδιαίτερα νέοι, να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό με όσο το δυνατόν αυθεντικότερα τραγούδια και μουσικές απ’ όλη την Ελλάδα. 

Οι κατηγορίες διαγωνιζομένων είναι: Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών, καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες, καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.

Το έργο της κριτικής επιτροπής έχουν αναλάβει μουσικολόγοι και ερευνητές από το Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ο μουσικός και ερευνητής Κωνσταντίνος Παυλόπουλος και δημοσιογραφική κάλυψη η  εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα». Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης θα είναι η ΕΡΑ Δίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στον Δήμο Γορτυνίας και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ): 27953 60330, 27970 22700, www.gortynia.gov.gr.