Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 19:02

Οι διαρρήκτες της Τριφυλίας πιάστηκαν στην Καρδαμύλη

Η προσαγωγή τριών υπόπτων από αστυνομικούς της Καρδαμύλης οδήγησε στη εξιχνίαση των διαρρήξεων που είχαν γίνει σε καταστήματα στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Καλαμάτας που εξιχνίασε συνολικά 13 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, σε συνεργασία με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα, δράστες είναι ένας 22χρονος Βούλγαρος και ένας 19χρονος Αλβανός - ενώ στοιχεία δεν προέκυψαν για το τρίτο άτομο.

Θυμίζουμε ότι το διάστημα από 26 Απριλίου έως και 2 Μαΐου είχαν γίνει συνολικά 13 κλοπές καταστημάτων στα Φιλιατρά και ακολούθησαν άλλες 7 κλοπές καταστημάτων στους Γαργαλιάνους. Τα απανωτά χτυπήματα των διαρρηκτών είχαν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής και έντονη κινητοποίηση στην Αστυνομία για την εξεύρεση των δραστών. Οπως έγραφε τότε η "Ε", το πρόβλημα με τις διαρρήξεις στην Τριφυλία είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι διαρρήκτες παραβίαζαν τις πόρτες ή τα παράθυρα με λοστό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έσπαζαν την τζαμαρία ή τρύπωναν από μικρά παράθυρα, αρπάζοντας από τις ταμειακές μηχανές όσα χρήματα έβρισκαν. Και παρά τον μεγάλο αριθμό των καταστημάτων που διέρρηξαν, οι δράστες είχαν καταφέρει να μην γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Ωστόσο στα χέρια της Αστυνομίας υπήρχε οπτικό υλικό το οποίο εξετάστηκε με μεγάλη προσοχή. 

Για τις 14 από αυτές τις υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του Βούλγαρου και του Αλβανού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής - καθώς δεν υπάρχει αυτόφωρο και δεν μπορεί να γίνει σύλληψη. Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την εγκληματική τους δράση οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει χρήματα, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εργαλεία, τσιγάρα, οινοπνευματώδη ποτά κ.ά., η αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ. Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26 Απριλίου έως 2 Μαΐου είχαν διαρρήξει 9 καταστήματα στα Φιλιατρά και 4 καταστήματα στους Γαργαλιάνους, ενώ είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν και ένα ακόμα κατάστημα στα Φιλιατρά.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Ν.Κ.