Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 14:43

Στο Κυπαρίσσι Λακωνίας το 1ο αναρριχητικό φεστιβάλ 2 με 4 Οκτωβρίου

Το 1ο αναρριχητικό φεστιβάλ 2 με 4 Οκτωβρίου, διοργανώνει ο Δήμος Μονεμβασίας, η Τοπική Κοινότητα Κυπαρισσίου και το κληροδότημα G.Kellis, στο Κυπαρίσσι, ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι στην απόληξη του Πάρνωνα, στην ανατολική Λακωνία που αγκαλιάζει το Μυρτώο πέλαγος.

 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται με στόχο να αναδειχτεί το Κυπαρίσσι, ως νέος αναρριχητικός προορισμός και έχουν ξεκινήσει ενέργειες ώστε να προβληθεί στην παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το αναρριχητικό πεδίο στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ και του κληροδοτήματος G.Kellis, ενώ επίσημη καλεσμένη του φεστιβάλ, είναι μια από τις κορυφαίες αναρριχήτριες στον κόσμο η Angy Eiter, παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ιστορία της αγωνιστικής αναρρίχησης.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα γίνει απονομή στους πρωτεύσαντες στις κατηγορίες του «μαραθώνιου αναρριχητικών διαδρομών» και μετά θα γίνουν ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικές με την αναρρίχηση.

Στο 1ο αναρριχητικό φεστιβάλ ουσιαστική θα είναι η συμβολή του οδηγού βουνού και προπονητή αναρρίχησης 'Αρη Θεοδωρόπουλου, ενώ θα συμμετέχουν και γνωστοί Έλληνες και ξένοι αναρριχητές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ