Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 08:57

Τουρίστες στη Μάνη μαθαίνουν ελληνικούς χορούς

Ελληνικούς χορούς μαθαίνουν στη Μάνη τουρίστες, εδώ και 4 χρόνια.

Διοργανωτής και δάσκαλος στους ενδιαφερόμενους είναι ο Θωμάς Χαμαλίδης γιος του δάσκαλου Κυριάκου Χαμαλίδη ομογενή από την Γερμανία, πρωτοπόρου στην διάδοση των παραδοσιακών χορών και του πολιτισμού μας. Για 5 ώρες την ημέρα, με ζήλο και πάθος, οι τουρίστες εκπαιδεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε φυσικό περιβάλλον.

Ο Θωμάς, αν και γεννήθηκε στην Γερμανία, μιλά άπταιστα τα Ελληνικά, γνωρίζει ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς μας χορούς και τους διδάσκει με πάθος. Από το 2007 μέχρι σήμερα, έχει οδηγήσει τα γκρουπ που διοργανώνει, σε πολλές ιδιαίτερες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή την περίοδο οδήγησε για άλλη μια φορά με επιτυχία τους μαθητές του  στην Καλόγρια, στα χνάρια του Ζορμπά, όπου άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην συγκεκριμένη παραλία, χορεύοντας.

Τα 4 τελευταία χρόνια ομάδες από 30 Ελβετούς, Αυστριακούς και Γερμανούς, επιλέγουν για 2 εβδομάδες την Στούπα και συγκεκριμένα την παραλία της Καλόγριας, όχι μόνο για να κάνουν τα μπάνια τους, αλλά και για να μάθουν χορό. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και στην  Μάνη. Οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένοι τουρίστες επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους, μαζεύοντας  ελιές, κάνοντας αναρριχήσεις, καταδύσεις, ορειβασία, πεζοπορία ή ποδηλασία.