Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 18:35

Κρυμμένες πινακίδες σε δρόμους της Τριφυλίας

Μέσα στην πυκνή βλάστηση και τα άγρια χόρτα είναι κρυμμένες οι περισσότερες πινακίδες οδικής σήμανσης στους δρόμους της Τριφυλίας αλλά και στο εθνικό της δίκτυο, όπου η κίνηση είναι αυξημένη.

Σε πολλά σημεία η βλάστηση έχει καλύψει πλήρως τις πινακίδες, με αποτέλεσμα να είναι δυσδιάκριτες από τους οδηγούς, καθιστώντας έτσι το οδικό δίκτυο ακόμη πιο επικίνδυνο -αφού λόγω της παλαιότητάς του είναι ούτως ή άλλως από μόνο του επικίνδυνο. 

Ειδικά στο τμήμα της εθνικής οδού Καλό Νερό - Τσακώνα όπου τα τροχαία ατυχήματα είναι πολλά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την σήμανση, καθώς πολλές πινακίδες έχουν χαθεί μέσα στη βλάστηση και μάλιστα πινακίδες πριν από επικίνδυνες στροφές. Ενα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι αρκετές πινακίδες στην περιοχή έχουν ξεθωριάσει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να διακρίνει τα σήματα που κάποτε υπήρχαν πάνω σε αυτές. 

Μάλιστα από όσο έχουμε πληροφορηθεί λόγω αυτής της κατάστασης που υπάρχει στο εθνικό δίκτυο της περιοχής, έχει σταλεί και σχετικό έγγραφο από το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να είναι άμεσες, καθώς στους δρόμους καθημερινά υπάρχει κίνδυνος.

Κ.Μπ.