Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015 17:57

Παρέλαση στην Κυπαρισσία (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κυπαρισσία.

Στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανασίου τελέστηκε λειτουργία και δοξολογία από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, μετά το πέρας της οποίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεοφανία Σιούτη. Ακολούθως στην αυλή του ιερού ναού που βρίσκονται οι προτομές του μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε προσκλητήριο πεσόντων.

Στεφάνια κατατέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας από τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την σύμβουλο Αντωνία Μπούζα, εκ μέρους της Αστυνομίας από το διοικητή του ΑΤ Κυπαρισσίας Γεώργιο Κρυοβρυσανάκη, εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος από την προϊσταμένη του ΛΣ Κυπαρισσίας Βασιλική Κάση, εκ μέρους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυπαρισσίας ο προϊστάμενος Χρήστος Τριγωνόπουλος, εκ μέρους του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου από την πρόεδρο της ΔΚ Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, εκ μέρους του τοπικού παραρτήματος ΠΕΑΕΑ την αντιδήμαρχο Μαρία Πανουσιοπούλου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση την οποία άνοιξε η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και ακολούθησαν τα σχολεία της πόλης, αθλητικά σωματεία και πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώπιον των τοπικών αρχών, ενώ ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χωρών στην κεντρική πλατεία της πόλης από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας.  

Κ.Μπ.