Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 15:35

Εργατικό Κέντρο κατά του ΠΑΜΕ για τη ματαίωση της συνάντησης με τον Κατρούγκαλο

Επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στον αντιπρόεδρο του Κέντρου Παναγιώτη Κουφαλάκο που εκπροσωπεί το Μέτωπο, για τα επεισόδια που δημιούργησαν και ματαίωσαν τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, εξαπολύει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

«Δεν σεβάστηκαν τον ιερό χώρο του ΕΚΚ Εμπόδισαν συνδικαλιστές ακόμη και εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του ΕΚΚ να εισέλθουν στο κτήριο», αναφέρει η διοίκηση σε ανακοίνωσή της και σημειώνει: «Με την αντιδημοκρατική τους στάση και συμπεριφορά στέρησαν απ΄ όλους την δυνατότητα ενημέρωσης. Στέρησαν από το ΕΚΚ να απευθύνει στον υπουργό μια σειρά από ερωτήματα για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά και για να θέσει προβλήματα για τους εργαζόμενους της περιοχής μας που χρειάζονται άμεσες λύσεις. Ομως τα τελευταία δεν τα γνωρίζουν, αφού είναι μακριά από τα σωματεία. Με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια είναι εκτός πραγματικότητας, οι θέσεις τους είναι τραγικά ανέφικτες. Δε συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία, τους αφήνουν παγερά αδιάφορους, γιατί αναφέρονται σε άλλο κόσμο και σε άλλες εποχές. Ποτέ μέχρι σήμερα στα πλαίσια της δράσης του ΕΚΚ δεν κατάφεραν να λύσουν ούτε ένα πρόβλημα. οι εργαζόμενοι αυτό το γνωρίζουν. Μόνοι και ανύπαρκτοι στις κομματικές τους συγκεντρώσεις, αφού αυτό άλλωστε επιθυμούν. Τα τελευταία χρόνια για όσο διάστημα ίσχυε ο θεσμός των ΣΣΕ οι Ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ δεν υπέγραψαν σύμβαση με τους εργοδότες, αλλά πάντα μόνο με την σιγουριά του ΟΜΕΔ. Πρέπει να καταλάβουν ότι στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι αλλά είναι και απορριπτέες. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρουσιάζονται κάθε φορά ως προστάτες των εργαζομένων. Με τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν γίνονται χρήσιμοι στην κοινωνία, αλλά αποτελούν και το σκληρότερο πυρήνα οπισθοδρόμησης. Το συνδικαλιστικό κίνημα σήμερα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ενότητα, την μαζικότητα και τη συντονισμένα δράση».

Για τη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο, η διοίκηση του Ε.Κ. Καλαμάτας διευκρινίζει ότι «δεν είχαμε απευθύνει στον υπουργό εργασίας  κάποια πρόσκληση η κάλεσμα. Αποδεχτήκαμε αίτημα στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ  Μας ειπώθηκε ότι ο υπουργός θέλει να μας επισκεφθεί για να απαντήσει σε ερωτήματα. Συγκεκριμένα ο χαρακτήρας της επίσκεψης θα είχε να κάνει με θέματα ενημέρωσης  στη διοίκηση του Ε.Κ.Κ. στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους της περιοχής μας για τα επίκαιρα και καυτά θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, εργασιακών σχέσεων, ΣΣΕ και για τις γενικότερες εξελίξεις. Γι’ αυτό μας ζητήθηκε να παρευρεθούν και τα σωματεία μέλη μας. Ο χρόνος που θα υπήρχε θα ήταν αρκετός για να γίνει ουσιαστικός, γόνιμος και πλούσιος διάλογος και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Για όλα τα παραπάνω είχε γίνει έγκαιρη και  λεπτομερής ενημέρωση στον Αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Κ. κ. Κουφαλάκο που εκπροσωπεί στο ΔΣ του Ε.Κ.Κ. το ΠΑΜΕ».