Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 09:39

Ο αρχηγός ΓΕΑ απένειμε βραβεία σε ικάρους (φωτογραφίες)

Ο αρχηγός ΓΕΑ - αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης απένειμε χθες στη Διασπορά της 120 ΠΕΑ, στην Καλαμάτα, τα βραβεία στους πρωτεύσαντες ικάρους της 85ης σειράς, που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους.

Οι Ικαροι που βραβεύτηκαν από τον αρχηγό ήταν ο Ανδρόνικος Πάνου και ο Αθανάσιος Ζώης.

Απευθυνόμενους στους ικάρους που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, ο κ. Βαΐτσης επεσήμανε ότι «η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για σας. Πετύχατε τους στόχους σας και ανοίγεται μια νέα νέα σελίδα για σας». Και μίλησε για «προκλήσεις που θα απαιτήσουν κόπο, θυσίες και συνεχή αφοσίωση στην αεροπορική ιδέα». Παρατήρησε πως «σήμερα βραβεύεστε όλοι. Αυτοί που πήραν τα βραβεία, ήταν οι πρωτεύσαντες μεταξύ των αρίστων» και τόνισε την αριστεία στο ήθος και τις ψυχικές αρετές. Σημείωσε πως «η Πολεμική Αεροπορία σας χρειάζεται απόλυτα υγιείς» και τους προέτρεψε να καλλιεργήσουν παιδεία ασφάλειας πτήσεων και εδάφους, να μην κάνουν εκπτώσεις στους κανόνες ασφαλείας.

Ο διοικητής της 120 ΠΕΑ - ταξίαρχος Θεόδωρος Λάγιος επεσήμανε την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας και των ικάρων, την εθνική ασφάλεια και το κοινωνικό έργο και στάθηκε στην ακεραιότητα του χαρακτήρα και την πειθαρχία, Υπενθυμίζοντας τα λόγια του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, κάλεσε τους ικάρους που ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους να είναι πάντα έτοιμοι, γιατί κάθε ώρα είναι η δική τους ώρα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο διοικητής ΔΑΕ - υποπτέραρχος Ιωάννης Μανωλάκος, οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης και Μεσσήνης Μένιος Αδαμόπουλος και όλο σχεδόν το προσωπικό της 120 ΠΕΑ.

Γ.Σ.