Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2015 19:22

Η Φιλαρμονική σε γιορτή στ’ Αρφαρά

Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν στο σχολείο τους οι μαθητές του Γυμνασίου Αρφαρών, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου: Ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με το μαέστρο της Φιλαρμονικής Κώστα Νικολέα διέθεσε μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας προκειμένου να πλαισιώσουν τη σχολική γιορτή.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας διατηρεί παράρτημα στην περιοχή των Αρφαρών. Ο Κ. Νικολέας μαζί με τη Φιλοθέη Μαστέα στο φλάουτο, τη Γεωργία Μαυρέα και τη Ρούλα Αλαμάνου στο πιάνο, καθώς και τον μαθητή της Α΄ τάξης αλλά και της Φιλαρμονικής των Αρφαρών Δημήτριο Παπαδοηλιόπουλο στην τρομπέτα, πλαισίωσαν με επιτυχία τη γιορτή του σχολείου για την επέτειο του έπους του ’40, συνοδεύοντας τους χορωδούς μαθητές. Εκτός από το μουσικό μέρος,η σχολική γιορτή περιελάμβανε θεατρικό δρώμενο και απαγγελίες ποιημάτων.
Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαρίας Μηλιαρά “Θέλω να σε τρομάξω” θα γίνει αυτή τη Δευτέρα 2/11 στις 7 μ.μ., στο καφέ “Τριλογία” (οδός Ναυαρίνου, στην Παραλία της Καλαμάτας).
Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος Αθανασία Ταβουλάρη-Λιακέα.
Η Μαρία K. Μηλιαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Ανωτέρας Σχολής Υπομηχανικών Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 1974. Εργάστηκε για 36 περίπου χρόνια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ως μηχανικός.