Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 08:29

Σύλλογος «SOS - Τροχαία Εγκλήματα»: Ισχυρό μήνυμα κατά των τροχαίων δυστυχημάτων στην Καλαμάτα (βίντεο και φωτογραφίες)

Ενα τηλεφώνημα ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο άλλαξε τη ζωή τους για πάντα και ό,τι έμεινε πίσω για να τους θυμίζει τον αγαπημένο τους γιο, πατέρα και σύζυγο είναι ένα ζευγάρι παπούτσια, αυτά που φορούσε στο δυστύχημα: Τα παπούτσια ενός από τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στην άσφαλτο και οι φωτογραφίες πολλών άλλων ακόμα, ήταν ο τρόπος για να αφυπνίσει το κοινό ο Σύλλογος «SOS - Τροχαία Εγκλήματα», με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Την τραγικότητα κάθε ιστορίας θέλησαν να μεταδώσουν χθες το μεσημέρι οι συγγενείς θυμάτων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και είχαν μαζί τους κόκκινα κεριά, με τα οποία σχημάτισαν μια πεταλούδα. Η Σταυρούλα Γιαννούλη εκπρόσωπος του Συλλόγου «SOS - Τροχαία Εγκλήματα» με την ευκαιρία της εκδήλωσης είπε ότι η φλόγα άναψε για πρώτη φορά και αυτή δεν θα είναι η τελευταία στην προσπάθεια που ξεκινά ο σύλλογος και στην Καλαμάτα για την ευαισθητοποίηση των Μεσσήνιων, ως προς τον τρόπο που οδηγούν και συμπεριφέρονται στο δρόμο. Η ίδια στέλνει ως μήνυμα την ανάγκη να συμμορφωνόμαστε με τον ΚΟΚ και προανήγγειλε ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Κουβίδης θα επισκεφτεί τον τόπο μας προς το τέλος του μήνα για να οργανώσουν πιο δυναμικά την παρουσία τους στη Μεσσηνία. Συγκίνηση σκόρπισε το μήνυμα ενός πατέρα που έχει χάσει το παιδί του πριν 8 χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Χρήστος Βασιλάκης δεν μπορεί να ξεχάσει πόσο μεγάλος είναι ο πόνος όταν χάνει ένας γονιός το παιδί του και έστειλε μήνυμα σε όλους τους νέους ανθρώπους λέγοντας ότι μαγκιά είναι να είσαι ζωντανός, κι όχι να κοιμάσαι στο νεκροταφείο όπως τα δικά τους παιδιά. Προέτρεψε τους νέους να μην τρέχουν και να μην οδηγούν όταν πίνουν και ευχήθηκε το αίμα των δικών τους παιδιών να είναι το τελευταίο.

Εκ μέρους του συλλόγου και της προσπάθειας που ξεκίνησε χθες μίλησε και η Βίκυ Βετουλάκη, που είπε ότι η χθεσινή ήταν μια πρώτη εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του κόσμου. Του χρόνου είπε ότι θα είναι πιο οργανωμένοι γιατί και στη Μεσσηνία είναι μεγάλος ο αριθμός των θυμάτων στην άσφαλτο, κι αν έστω και ένας άνθρωπος σωθεί από την προσπάθειά τους θα είναι σημαντικό.

Οι συμμετέχοντες αφού άναψαν κεριά και άφησαν λίγα γαρίφαλα στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων, μοίρασαν φυλλάδια στις καφετέριες της πλατείας. Παρουσία στην εκδήλωση μνήμης είχαν η Τροχαία Καλαμάτας, το ΕΚΑΒ και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.