Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 08:16

Εκδήλωση συμπαράστασης στον Πύργο του Αϊφελ στα Φιλιατρά

Εκδήλωση πένθους για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Τριφυλία, στο κατεξοχήν σύμβολο της Γαλλίας, το ομοίωμα του Πύργου του Αϊφελ που βρίσκεται στα Φιλιατρά.

Απλοί πολίτες και αυτοδιοικητικοί με λουλούδια, κεριά και φαναράκια που άναψαν μπροστά στον Πύργο εξέφρασαν την οδύνη τους για τον χαμό τόσων αθώων ανθρώπων και έστειλαν μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο. 

Οπως τονίστηκε, σε ένδειξη πένθους, ο Πύργος θα μείνει σκοτεινός για τις επόμενες τρεις μέρες, ενώ όποιος θέλει μπορεί να αφήνει εκεί λίγα λουλούδια ή να ανάβει ένα κερί.

Ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης επισήμανε ότι δεν χωρά η τρομοκρατία και ο ρατσισμός μέσα στις καρδιές. "Είμαστε ελεύθεροι, είμαστε Παρίσι" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαθεοδοσίου τόνισε πως μέσα από το δήμο και τα Φιλιατρά απευθύνουν κάλεσμα στους ισχυρούς της γης να ομονοήσουν, να δουν τους λαούς αδελφωμένους, να δουν ότι η ανεξιθρησκία χωράει σε όλους και επιτέλους να βασιλεύσει η αδελφοσύνη και η ειρήνη στον τόπο.

Κ.Μπ.