Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 08:16

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, σήμερα στις 6.30 το βράδυ, μπροστά από το κτήριό του.

«Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα», παρατήρησε χθες ο πρόεδρος του Ε.Κ. Σωτ. Τσώνης. Επεσήμανε ότι ο λαός μας «πλήττεται από τις μνημονιακές πολιτικές και το 3ο μνημόνιο είναι εξίσου οδυνηρό με τα δύο πρώτα». Αναφέρθηκε στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης κι εκτίμησε πως «η κοινωνική προστασία και η κοινωνική πρόνοια θα είναι άπιαστο όνειρο στο μέλλον». Εκανε λόγο για τον κατώτατο μισθό και τη φορολογία και είπε ότι «οι συλλογικές συμβάσεις είναι είδος πολυτελείας». Ενημέρωσε, μάλιστα πως «1 εκατομμύριο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν να πληρωθούν από 2 μέχρι 5 μήνες».

 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας εξέφρασε τη θλίψη, τον αποτροπιασμό και την αλληλεγγύη του «στο γαλλικό λαό για το άγριο τρομοκρατικό χτύπημα» και προέτρεψε: «Να κάνουμε μια ευχή: να επανέλθει η ζωή και η κατάσταση στην Ευρώπη, όπως ήταν πριν».

Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ 

Στη συγκέντρωση και την πορεία που οργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, η Α' ΕΛΜΕ  ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού για την 42η επέτειο της εξέγερσης του  Πολυτεχνείου θα λάβει μέρος η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας σήμερα, 17   Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.

 

Η ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει τα εξής: "Στην εποχή των μνημονίων και της γενικευμένης επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου διατηρεί ακέραια την επικαιρότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την πλήρη συμμόρφωσή της στις απαιτήσεις των δανειστών, επιταχύνει την εφαρμογή των πιο ακραίων αντιλαϊκών πολιτικών. Η ευρωζώνη, η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις επιδιώκουν να επιβάλουν συνθήκη έκτακτης ανάγκης, δραματικού περιορισμού των ελευθεριών και των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και θεαματικής αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ισοπεδώνουν χώρες, δημιουργούν τεράστια προσφυγικά ρεύματα και οπλίζουν το χέρι των φανατικών ομάδων που σπέρνουν τον τρόμο στην Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη με αποκορύφωμα το λουτρό αίματος στο Παρίσι". 

Πορεία του ΜΑΣ 

Πορεία για το Πολυτεχνείο θα κάνει σήμερα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μαζί με τη γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ στις 7 το βράδυ στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.