Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 16:22

Κατασκευή βελτιωμένου κάδου κομποστοποίησης

Εναν κάδο κομποστοποίησης εξαιρετικά αποδοτικό και βελτιωμένης κατασκευής, με τον οποίο μειώνει σημαντικά τα απορρίμματα του σπιτιού του και ταυτόχρονα παράγει κομπόστ πολύ καλής ποιότητας για τον κήπο του, κατασκεύασε ο δημότης Κωνσταντίνος Κουρελέας.

Οι αρμόδιες υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας εκφράζουν την ευχάριστη έκπληξή τους και αναφέρονται ιδιαίτερα στο δημότη, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. 

Χαρακτηριστιστικά σημειώνουν: «Ο κ. Κουρελέας μας εξέπληξε ευχάριστα με το ειλικρινές ενδιαφέρον του για περαιτέρω ενημέρωση, που του έγινε από υπαλλήλους του Τμήματος Ανακύκλωσης. Του είπαμε ότι θα μπορούσε να αγοράσει ή να φτιάξει μόνος του έναν κάδο από παλέτες και όταν ήταν έτοιμος να μας καλέσει για να τον ελέγξουμε. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σπίτι του, στο πλαίσιο ελέγχου της ορθής λειτουργίας του κάδου κομποστοποίησης, διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη και χαρά ότι αν ένας άνθρωπος θέλει πραγματικά να βελτιώσει την συμπεριφορά του προς το περιβάλλον, δεν τα περιμένει όλα από το κράτος ή από το δήμο. Ο κ. Κωνσταντίνος Κουρελέας έφτιαξε με δικά του μέσα έναν από τους πιο λειτουργικούς και φιλικούς προς το περιβάλλον κάδους κομποστοποίησης, ο οποίος λειτουργούσε άψογα, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Επιπλέον, ο δημότης βελτίωσε την κατασκευή του κάδου, εξασφαλίζοντας στεγανότητα και παράγοντας πολύ καλής ποιότητας κομπόστ για τον κήπο του, με αποτέλεσμα να μειώνει στο ελάχιστο τα σύμμικτα απορρίμματα της οικίας του».