Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 08:44

Προκαταρκτική για τον τραυματισμό της μαθήτριας: Οι γονείς καταγγέλλουν ότι την κλείδωσε η δασκάλα

Να ξετυλίξουν το νήμα του μυστηρίου γύρω από τον σοβαρό τραυματισμό της 7χρονης μαθήτριας το μεσημέρι της Δευτέρας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, θα επιχειρήσουν οι εκπαιδευτικοί, που ανέλαβαν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό.

Από την πλευρά των γονέων της μαθήτριας όμως έχουν γίνει δημόσια σοβαρές καταγγελίες, οι οποίες προφανώς θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κατά την έρευνα.

Την εντολή για την έρευνα έδωσε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο οποίος χειρίζεται από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, δεδομένης και της απουσίας με αναρρωτική άδεια του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκου Κλάδη. Την έρευνα, η οποία λόγω της σοβαρότητας του θέματος προφανώς θα μετατραπεί σύντομα σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, θα συντονίζει μία έμπειρη διευθύντρια δημοτικού σχολείου, ενώ εικόνα για το τι συνέβη θα υπάρχει το αργότερο μέσα σε ένα μήνα. Στην έρευνα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και όποιος άλλος κριθεί ότι ίσως έχει σαφή γνώση του περιστατικού. Το γεγονός όμως ότι ξεκινούν οι διακοπές των γιορτών, ενδέχεται να επιφέρει ολιγοήμερη καθυστέρηση στην εξαγωγή πορίσματος.

Πάντως οι γονείς της άτυχης μαθήτριας, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Star, προχώρησαν ανοιχτά σε καταγγελία ότι ο τραυματισμός του παιδιού τους οφείλεται σε πτώση από παράθυρο αίθουσας, που βρίσκεται στο β' όροφο. Η μητέρα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η κόρη της, της είπε πως η δασκάλα Πληροφορικής την κλείδωσε στην τάξη, ενώ στη συνέχεια ο πατέρας επεσήμανε ότι η 7χρονη πανικοβλήθηκε και ως διέξοδο από την κλειδωμένη αίθουσα βρήκε το παράθυρο, πέφτοντας από ύψος 6 μέτρων.

Η ζωή του κοριτσιού -το οποίο θα εξεταστεί και από ιατροδικαστή- δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή, καθώς όπως αναφέρθηκε στο ίδιο ρεπορτάζ φέρει συντριπτικά κατάγματα άνω και κάτω άκρων, κάκωση στην κοιλία, καθώς επίσης επισκληρίδιο αιμάτωμα και κάταγμα κρανίου.

Δ.Πλ.