Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015 13:25

Συναγερμός στο λιμάνι της Καλαμάτας για δολιοφθορά ή τρομοκρατικό χτύπημα

Ο φόβος τρομοκρατικού χτυπήματος ή, στην καλύτερη περίπτωση, δολιοφθοράς στο λιμάνι της Καλαμάτας, που διακριτικά και με επιφύλαξη αναφέρθηκε στη σημερινή έντυπη έκδοση της “Ε” επαληθεύεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Το μαρτυρεί η έντονη κινητικότητα, που υπάρχει από το πρωί με αποκλεισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας σε συνεργασία με κλιμάκιο Ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκεται στην πόλη από προχθές.

Μία εκδοχή είναι οι φόβοι να σχετίζονται με την επικείμενη έλευση αύριο στο λιμάνι, κρουαζιερόπλοιου, που θα καταπλεύσει στις 8 το πρωί προερχόμενο από τη Νάπολη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει με προορισμό το Ναύπλιο στις 8 το βράδυ.

Για την ενίσχυση των ερευνών και των μέτρων στην κινητοποίηση, μετέχουν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού, ενώ η δύναμη του τοπικού Λιμεναρχείου έχει ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες κοντινές μονάδες.

Ενήμεροι για τις έρευνες είναι τόσο ο δήμαρχος Παν. Νίκας, όσο και στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ φυσικά όλα είναι και σε γνώση των εισαγγελικών αρχών.