Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2016 14:31

Το ΣΟΣ ΔΕΗ Μεγαλόπολη κατά του Ασφαλιστικού 

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών (ΣΟΣ) ΔΕΗ Μεγαλόπολης καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει το σχέδιο για την ασφαλιστική "μεταρρύθμιση" που στην ουσία αποτελεί την χαριστική βολή για εκατομμύρια ανθρώπων που συγκροτούν τον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που θα καταθέσει η κυβέρνηση σε λίγες μέρες στη Βουλή προς ψήφιση και αφορά στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της προς την τρόικα, αποτελεί συνέχεια επί το χείριστο  όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων στο πλαίσιο της  νεοφιλελεύθερης πολιτικής». Προσθέτει δε πως «η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιασφαλιστική επίθεση για την διατήρηση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας αποτελεί καθήκον του εργαζόμενου λαού. Για να μην περάσει και να μην εμπεδωθεί στην κοινωνία ο μνημονιακός μονόδρομος που θέλουν να μας επιβάλουν».  

Και η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: «Μόνη διέξοδος, μόνη ελπίδα για το αύριο είναι να ανατρέψουμε τα μνημόνια. Να υπερασπίσουμε τη ζωή και τις οικογένειές μας. Υπάρχει τρόπος. Ολοι οι εργαζόμενοι της χώρας, όλοι μαζί μπορούμε. Τώρα τα συνδικάτα πρέπει με αποφασιστικό, μαχητικό και ενωτικό τρόπο να οργανώσουμε τον αγώνα μας».