Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016 14:57

Μεσσήνιοι σε διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα 

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό, που θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 12 μ., απευθύνουν με γραπτή ανακοίνωσή τους οι Δημήτρης Πράττης, οργανωτικός γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας, και Γιώργος Κανέλης, αντιπρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. 

Οπως αναφέρουν επίσης, η ΑΔΕΔΥ για τον γενικότερο συντονισμό του αγώνα, καλεί τη Δευτέρα 11 Γενάρη πανελλαδική σύσκεψη όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και προσανατολίζεται σε γενική πανεργατική-παλλαϊκή απεργία το τρίτο δεκαήμερο. 

Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι με το νέο ασφαλιστικό «επιχειρείται να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα, που είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής του από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό. Ενα σύστημα που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην ιδιωτική ασφάλιση για όσους έχουν και μπορούν, διευρύνοντας τις ταξικές ανισότητες». Ακόμη σημειώνουν ότι «οι νέες ανατροπές έρχονται να συμπληρώσουν τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που πλέον οι προϋποθέσεις πλήρους σύνταξης στο μέλλον θα είναι απαγορευτικές για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και ιδιαίτερα των νέων».