Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 14:08

Απατεώνες τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και στην Τριφυλία 

Σε εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκεται τις τελευταίες μέρες σχέδιο απατεώνων στην περιοχή της Τριφυλίας, που τηλεφωνούν σε ηλικιωμένους και τους εξιστορούν μακάβριες ιστορίες για συγγενικά τους πρόσωπα, με στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα. Οι ιστορίες που λένε συνήθως έχουν να κάνουν με σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμα και θανάτους, ενώ καταλήγουν να ζητούν χρήματα γιατί είναι αναγκαία για τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Αν και πριν λίγο διάστημα συνελήφθησαν κάποια άτομα βουλγαρικής καταγωγής στη Μεσσηνία για παρόμοια δράση, φαίνεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν και άλλοι που συνεχίζουν το ίδιο σχέδιο, ενώ με μία αναζήτηση στο Ιντερνετ μπορεί να δει κανείς ότι ανάλογα περιστατικά έχουν γίνει σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας.

Οσον αφορά τα τελευταία συμβάντα, όπως μας ενημέρωσε πολίτης από την περιοχή των Φιλιατρών, το Σάββατο το πρωί τηλεφώνησαν στη μητέρα του και της ανέφεραν ότι ο γιος της είχε εμπλακεί σε τροχαίο και είχε σκοτωθεί. Οπως ήταν φυσικό, υπήρξε τεράστια αναστάτωση στην ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία μάλιστα αναζήτησε τηλεφωνικά το γιο της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τον βρει αμέσως. Λίγη ώρα αργότερα, με μεγάλη ανακούφιση και αφού είχε περάσει μεγάλο στρες, κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. Τα άτομα που την κάλεσαν τηλεφωνικά ήταν δύο και δεν μιλούσαν καθαρά ελληνικά, ενώ λόγω της μεγάλης αναστάτωσης προφανώς δεν πρόλαβαν να της ζητήσουν κάποιο χρηματικό ποσό. Το γεγονός στη συνέχεια καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Φιλιατρών από το γιο της ηλικιωμένης.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη το Σάββατο και στην περιοχή της Κυπαρισσίας, όπου τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη και της ανέφεραν ότι ο γαμπρός της ήταν στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι. 

Πάντως σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, καθώς προκάλεσαν μεγάλο σοκ και αναστάτωση στα άτομα που τηλεφώνησαν. Φαίνεται πάντως ότι όσοι είναι πίσω από αυτή την κομπίνα δρουν οργανωμένα και γνωρίζουν πολύ καλά λεπτομέρειες και στοιχεία για αυτούς που επιλέγουν ως θύματά τους, καθώς αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα και γνωρίζουν ότι την ώρα που τηλεφωνούν, είναι μόνοι στο σπίτι τους.

Οπως και να έχει, θα πρέπει κυρίως οι ηλικιωμένοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν τέτοια τηλεφωνήματα, να μην είναι ευκολόπιστοι και σε καμία περίπτωση να μην δίνουν χρηματικά ποσά σε αγνώστους.

Κ.Μπ.