Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 17:27

Απονεμήθηκαν οι έπαινοι Νικόλαου Πολίτη  (βίντεο)

Οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη απονεμήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, σε εκδήλωση για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών. 

Οι έπαινοι δίνονται στους τρεις πρώτους αποφοίτους Λυκείου και επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 2015, προερχόμενους από τις τρεις κατευθύνσεις (θεωρητική, θετική, τεχνολογική) και συνοδεύονται από 400 ευρώ για τον πρώτο, 300 για τον δεύτερο και 200 για τον τρίτο.

Τους επαίνους έλαβαν οι εξής:

Α) Θεωρητική κατεύθυνση: Μιχαέλα Βεργοπούλου (3ο Γ. Λ. Καλαμάτας), Σταυρούλα Ψώνη (1ο Γ. Λ. Καλαμάτας) και Ευγενία Γρουσουζάκου (3ο Γ. Λ. Καλαμάτας).

Β) Θετική κατεύθυνση: Προκόπιος Βλαχόγιαννης (4ο Γ. Λ. Καλαμάτας), Φώτιος Παπαδόπουλος (4ο Γ.Λ. Καλαμάτας) και Ελένη Παπουτσή (3ο Γ. Λ. Καλαμάτας).

Γ) Τεχνολογική κατεύθυνση: Θαλασσινή Καραλή (3ο  Γ. Λ. Καλαμάτας), Νικόλαος Βλαχάκης (Εκπαιδευτήρια Μπουγά) και Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος (Εκπαιδευτήρια Μπουγά).

Οι έπαινοι Νικολάου Πολίτη φέρουν το όνομα του ιδρυτή της επιστήμης της Λαογραφίας στην Ελλάδα, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή της Καλαμάτας.