Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2016 19:09

Ενστολοι Μεσσήνιοι στη συγκέντρωση της Αθήνας 

Με πανό που έγραφαν «Μην καίτε τις ζωές μας. Αξιοπρέπεια - Δικαιοσύνη - Αξιοκρατία» και «Οχι επιστροφή στις μαύρες μέρες», οι Μεσσήνιοι ένστολοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στη χθεσινή διαμαρτυρία αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών κατά του Ασφαλιστικού, στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα. 

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου και Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας ξεκίνησαν χθες για την Αθήνα με 3 λεωφορεία, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, για την αποτροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού για το ασφαλιστικό των ένστολων. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, μιλώντας στην "Ε" είπε ότι τα αιτήματά τους δεν αφορούν μόνο το Ασφαλιστικό, αλλά και την ικανοποίηση διεκδικήσεων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας. Μια από τις βασικές διεκδικήσεις τους αλλά και όλων των ένστολων είναι να μην συγχωνευτεί το ταμείο τους ΤΕΑΠΑΣΑ, που οδηγεί τα αποθεματικά του ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ σε κοινό λογαριασμό. Επίσης, να ανταποκριθεί η ελληνική Πολιτεία στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους βασικούς μισθούς και στο σύνολο των επιδομάτων των ενστόλων, Τέλος, θέματα καθημερινότητας - όπως το να λυθεί το πρόβλημα με την καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες. 

Ο πρόεδρος Νικήτας Μενούνος και ο γραμματέας Αριστείδης Κτίστης της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή τους, σημειώνουν ότι οι συμμετέχοντες «έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Σεβαστείτε τους εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας». 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου Σαράντος Καμβύσης εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών, όπως και ο Γ. Αδαμόπουλος.

Ν.Κ.