Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016 21:44

Στο Μπίλιοβο και την Κοσκάρακα ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Στο Μπίλιοβο και την Κοσκάρακα θα περπατήσουν αυτή την Κυριακή τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας

Το πρώτο είναι το μοναδικό καλντερίμι Μπίλιοβος που συνδέει τα χωριά Σωτηριάνικα με Αλτομυρά. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα καλντερίμια της Ελλάδας που αναρριχάται στις απότομες και δασωμένες πλαγιές της νότιας πλευράς του Καλαθιού. Η κατασκευή του αποτελεί μοναδικό δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής και κτισίματος. Το δεύτερο είναι το εντυπωσιακό φαράγγι της Κοσκάρακας. Το φαράγγι Ριντόμου – Κοσκάρακας αποτελεί ένα σπουδαίο φυσικό μνημείο, είναι από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε σύγκριση με πιο διάσημους "συγγενείς" του όπως τη Σαμαριά και το Βίκο.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία στο Ανατολικό Κέντρο, από όπου η ομάδα θα φτάσει οδικώς στα Σωτηριάνικα. Από εκεί θα ξεκινήσει το περπάτημα. Στα Αλτομυρά θα υπάρχει κέρασμα από τους ανθρώπους του χωριού. Οι ώρες πορείας θα είναι 8 και ο βαθμός δυσκολίας είναι 2. Θα υπάρχει και δυνατότητα ανάβασης μόνο έως τα Αλτομυρά και επιστροφή. Οι ώρες πορείας θα είναι 4 και ο βαθμός δυσκολίας 1.

Για πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα γραφεία (κάθε βράδυ μετά τις 9 και στα 27210 97733, 6977-716580).